Категорія
Новини
Дата

Рада з питань підтримки підприємництва при президентові розгляне ініціативу уряду про підвищення податків – Гороховський

1 хв читання

Законопроєкт №11416 про підвищення податків обговорить на спеціальному засіданні Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану при президентові України. Про це повідомив 29 липня член ради, співзасновник monobank Олег Гороховський.

Представники бізнесу негативно відреагували на податкову ініціативу уряду. Напередодні Гороховський назвав «зрадниками» тих, хто пропонує підвищити податки в країні, що воює.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Гороховський зазначив, що діалог між підприємцями та державою вкрай важливий для спільного пошуку рішень, які допоможуть економіці стати сильнішою в умовах війни. 
  • «Ми раді, що нас чують і ми можемо донести бачення підприємців до керівництва держави», – написав бізнесмен у телеграм-каналі.
  • Можуть бути різні погляди, але потрібно знайти рішення в діалозі, наголосив Гороховський. «Ми не про «зраду», ми про співпрацю. Треба чітко розуміти, що у нас спільна мета – нам потрібно зберегти економіку, яка має забезпечити можливість воювати», – зазначив співзасновник monobank.

Контекст

Напередодні Гороховський назвав «зрадниками» тих, хто пропонує підвищити податки в країні, що воює. Він вважає, що багато чого можна зробити, щоб краще адмініструвати вже наявні податки. «А так виглядає це як податки з тих, хто ще дихає», – наголосив співзасновник monobank.

Також різко розкритикував податкову ініціативу уряду ще один член Ради Олександр Конотопський. «Податки піднімати не можна. Це архітектурна річ. Ні громадяни, ні бізнес до цього не готові… Податки в Україні потрібно знижувати. І вчити всіх їх платити», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Американська торговельна палата в Україні (ACC) закликала українську владу посилити боротьбу з тіньовою економікою, перш ніж підвищувати податкове навантаження на чесних платників податків. 

Кабмін 18 липня схвалив два законопроєкти: перший – про зміни до Податкового кодексу для фінансування додаткових військових видатків, другий – зміни до держбюджету для підвищення військових видатків. Додаткові критично важливі потреби уряд оцінює у 500,3 млрд грн, зокрема 495,3 млрд грн – на оборону. Уряд очікує, що підвищення військового збору та деякі інші заходи дасть змогу мобілізувати на сектор безпеки та оборони ресурсів на 121,8 млрд грн. Більше про це читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд