Категорія
Новини
Дата

Reddit залучає $748 млн в рамках IPO при оцінці $6,4 млрд

Соціальна мережа Reddit оцінила своє первинне публічне розміщення на верхній межі цільового діапазону від $31 до $34 за акцію, залучивши $748 млн, пише Reuters. Акції Reddit почнуть торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі в четвер.

Ключові факти

  • Reddit та його існуючі акціонери продали 22 млн акцій за ціною $34 долари за акцію, внаслідок чого оцінка Reddit склала близько $6,4 млрд.
  • Щоб залучити роздрібних інвесторів, Reddit зарезервував 8% від загальної кількості акцій для відповідних користувачів і модераторів своєї платформи, певних членів ради директорів, а також друзів і членів сімей своїх співробітників і директорів.
  • Без урахування акцій, проданих існуючими акціонерами, Reddit отримав від IPO валовий виторг у розмірі $519,4 млн. 
  • Акції Reddit почнуть торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі в четвер, 21 березня, під тикером «RDDT».
  • Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan Chase та Bank of America є провідними андеррайтерами пропозиції Reddit. 

Контекст

Reddit, заснований у 2005 році, у четвертому кварталі мав у середньому 73,1 млн активних унікальних відвідувачів на день. Компанія повідомила про чисті збитки у розмірі 91 млн доларів при виручці в 804 млн доларів у 2023 році порівняно з чистими збитками у розмірі близько 159 млн доларів при виручці в 667 млн доларів роком раніше.

Reddit конфіденційно подав заявку на IPO ще у грудні 2021 року, цьогоріч стало відомо, що воно заплановане на березень.

Найбільшим акціонером Reddit є Advance Magazine Publishers Inc., частина видавничої імперії родини Ньюхаус, що володіє Conde Nast, яка купила Reddit у 2006 році та виокремила його у 2011 році.

Незважаючи на лояльність багатьох своїх користувачів, Reddit втрачає гроші щороку з моменту свого запуску і відстає в комерційному успіху від своїх конкурентів, таких як Meta Platforms, Facebook і Twitter.

Зосередження багатьох користувачів Reddit на нішевих темах та дещо вільний підхід платформи до модерації контенту стали каменем спотикання для деяких рекламодавців. У пошуках нових джерел доходу Reddit уклав контракт на $66 млн на надання даних для навчання штучного інтелекту Google, що належить Alphabet.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні