Категорія
Новини
Дата

Reddit розраховує залучити на IPO понад $700 при оцінці у $6,4 млрд

Соціальна мережа Reddit запускає довгоочікуване IPO з метою залучити $748 млн, пише Bloomberg з посиланням на дані Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США. Платформа та її інвестори планують продати 22 млн акцій за ціною від $31-$34 кожна. Близько 15,3 млн акцій будуть продані компанією, решта – інвесторами та співробітниками.

Ключові факти

  • Згідно з документами Reddit, IPO проводять Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. та Bank of America Corp.. 
  • Компанія планує торгувати своїми акціями на Нью-Йоркській фондовій біржі під символом RDDT.
  • За даними Financial Times, ІРО дозволить оцінити компанію у $5,8–6,4 млрд, що значно нижче за $10 млрд, досягнутих Reddit під час останньої приватної оцінки у 2021 році.
  • Reuters також повідомляє, що Reddit націлений на оцінку до $6,4 млрд під час первинного публічного розміщення акцій.

Контекст

Reddit, заснований у 2005 році, у четвертому кварталі мав у середньому 73,1 млн активних унікальних відвідувачів на день. Компанія повідомила про чисті збитки у розмірі 91 млн доларів при виручці в 804 млн доларів у 2023 році порівняно з чистими збитками у розмірі близько 159 млн доларів при виручці в 667 млн доларів роком раніше.

Reddit конфіденційно подав заявку на IPO ще у грудні 2021 року, цьогоріч стало відомо, що воно заплановане на березень.

Найбільшим акціонером Reddit є Advance Magazine Publishers Inc., частина видавничої імперії родини Ньюхаус, що володіє Conde Nast, яка купила Reddit у 2006 році та виокремила його у 2011 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні