Reddit планує провести IPO у березні – Reuters /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Reddit планує провести IPO у березні – Reuters

Getty Images

Cоціальна мережа Reddit склала докладні плани щодо первинного публічного розміщення акцій (IPO) у березні, пише Reuters із посиланням на джерела. Компанія вивчає можливість лістингу уже понад три роки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Це буде перше IPO великої компанії, що займається соціальними мережами, з часів Pinterest у 2019-му.
  • Лістинг також перевірить готовність деяких користувачів Reddit підтримати дебют компанії на фондовому ринку. 
  • Reddit, який конфіденційно подав заявку на IPO у грудні 2021 року, планує оприлюднити заявку наприкінці лютого, запустити роуд-шоу на початку березня та завершити IPO до кінця березня, повідомили два джерела.
  • Джерела додали, що компанія, вартість якої в ході раунду фінансування в 2021 році була оцінена приблизно в $10 млрд, прагне продати близько 10% своїх акцій в ході IPO. 
  • За словами джерел, рішення про те, яку оцінку IPO вона проводитиме, буде ухвалено ближче до моменту лістингу. Також вони попередили, що плани Reddit щодо IPO можуть бути відкладені, як це траплялося в минулому.

Контекст

Заснована у 2005 році веб-розробником Стівом Хаффманом та підприємцем Алексісом Оганяном, соцмережа Reddit стала відома своїми нішевими дискусійними групами та користувачами, які голосують «за» чи «проти» контенту, опублікованого іншими учасниками.

Очікується, що в 2023 році Reddit отримає трохи більше $800 млн. доходів від реклами, що на 20% більше, ніж роком раніше, повідомила The Information минулого місяця.

Минулого року Reddit заявив, що стягуватиме з компаній плату за доступ до свого інтерфейсу прикладного програмування (API), який використовується технологічними компаніями для навчання великих мовних моделей. 

За останній рік акції великих соціальних мереж відновилися, головним чином, завдяки ралі акцій технологічних компаній на тлі піку відсоткових ставок. Акції Meta Platforms, яка керує Facebook, виросли більш ніж утричі за останні 12 місяців, в той час як акції Snap зросли в ціні на 60%. Водночас найдорожчою компанію нещодавно стала Мicrosoft, вона обігнала Apple за ринковою капіталізацією. Цьому сприяла орієнтація техногіганта на генеративний штучний інтелект, адже цей сектор завойовує дедалі більшу популярність серед інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні