Категорія
Новини
Дата

Реєстр речових прав на нерухоме майно не працює. Купівля-продаж нерухомості у війну небезпечні – АФНУ

Асоціація фахівців з нерухомості України застерігає покупців, щоб вони не купували і не продавали нерухомість під час воєнного стану. Державний реєстр речових прав на нерухоме майно не працює, тому не можна укласти угоди з купівлі і продажу нерухомого майна, зазначає АФНУ у своєму пресрелізі.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Через неможливість укласти угоду під час війни покупці купують квартири за довіреністю, укладають попередні договори або оформлюють заповіт на покупця, пояснює АФНУ. Такі операції не захищені юридично, зазначив Юрій Піта, президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України.
  • Подібні алгоритми використовували, коли люди хотіли продати землю під час дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, додав Піта.
  • «Також варто пам’ятати положення ст. 233 Цивільного кодексу України, коли правочин може бути визнаний недійсним судом, якщо він здійснений під впливом тяжкої обставини», – написав він.

Контекст

Як повідомили Forbes у пресслужбі АФНУ, є поодинокі випадки купівлі-продажу нерухомості на Західній Україні. Для проведення операції використовували придбання квартири за довіреністю і оформлення заповіту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні