Категорія
Новини
Дата

Renault попередила Росію про ризик зриву постачання для «АвтоВАЗу» у разі ескалації ситуації з Україною

Французький автогігант Renault заявив, що російські заводи компанії можуть зіткнутися із можливим зривом постачання комплектуючих у разі загострення ситуації навколо України. Про це у п'ятницю заявив генеральний директор компанії Лука де Мео, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Близько 90% продажів із заводів «АвтоВАЗу» залишаються в РФ і компанія фінансується в основному з внутрішніх джерел, але можливе порушення ланцюжка постачання, заявив Лука де Мео.
  • Ризик можливого зриву постачання повʼязаний з деталями, що надходять з-за кордону, оскільки заводи Renault, як і раніше, сильно залежать від імпортних компонентів, заявив гендиректор компанії.
  • Заява про ризик зриву постачання прозвучала, коли Renault повідомила про свій перший річний прибуток за два роки.
  • Чистий прибуток Renault у 2021 році склав €967 млн у порівнянні зі збитком у €8 млрд у 2020 році. Загальна виручка склала €46,2 млрд. Виручка Renault від участі в «АвтоВАЗі» зросла на 10,4% — до €2,85 млрд, відзвітувала компанія 18 лютого.

Контекст

Крім двох заводів «АвтоВАЗу», що випускають автомобілі Lada і Renault на виробничих майданчиках у Тольятті та Іжевську, компанії належить спеціалізований завод Renault у Москві.

У 2021 році світові продажі групи Renault знижувалися третій рік поспіль, зокрема через проблеми з поставками напівпровідників.

Groupe Renault – виробляє кілька марок автомобілів та має комерційні обʼєкти у 134 країнах світу, 36 виробничих майданчиків, понад 12 700 точок продажу. До складу продукції групи входять пʼять марок: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine та LADA. В Україні гурт посідає перше місце з продажу нових автомобілів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні