Категорія
Новини
Дата

Резиденти «Дія.City» сплатили 8,4 млрд грн податків за перше півріччя

1 хв читання

За першу половину цього року компанії, які є резидентами «Дія.City», сплатили 8,4 млрд грн податків. Для порівняння, за весь 2023 рік було сплачено 8,5 млрд грн, повідомив віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Дія.City» є державним проєктом, який передбачає спеціальний податковий режим для українських технологічних компаній.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Федорова, «Дія.City» створює найкращі умови для розвитку IT-компаній: податкові пільги, інструменти для залучення інвестицій і захист прав на інтелектуальну власність. 
  • Він додав, що простір постійно розвивається, і до нього приєднується дедалі більше компаній, які сплачують податки в державний бюджет.
  • «Сплата податків – це основа нашої економічної стабільності. Держава отримує надходження, а бізнес – вигідні умови для розвитку та можливість виходити з тіні», – сказав віцепрем’єр.

Контекст

27 грудня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив Національну стратегію доходів до 2030-го. Документ – великий план збільшення власних доходів України на середньострокову перспективу. Одна з позицій – переглянути доцільність існування проєктів зі створення бізнес-стимулів шляхом пільг для податку на прибуток підприємств. Зараз в Україні діє два такі режими: індустріальні парки та «Дія.City». За підсумками 2023 року резиденти «Дія.City» сплатили 8,5 млрд грн податків. Загалом до податкового режиму приєдналися понад 1000 компаній

За перший квартал 2024-го вони сплатили близько 4 млрд грн податків.

Минулого року уряд розширив види діяльності в просторі «Дія.City», щоб найкращими умовами для розвитку технологічного бізнесу могли користуватися більше компаній, зокрема defense-tech. Наразі таких компаній у податковому режимі понад 200.

Також нещодавно Кабмін розширив перелік видів діяльності ІТ-компаній для резидентства в «Дія.City» – долучитися зможуть виробники біонічних протезів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд