Категорія
Новини
Дата

Резидентами «Дія.City» стали вже 1000 компаній

1 хв читання

До спеціального податкового режиму для IT-галузі «Дія.City» приєдналося 1000 компаній, йдеться у повідомленні «Дія». Резиденти сплатили близько 4 млрд грн податків за перший квартал 2024 року.

«Дія.City» є державним проектом, який створює кращі умови для розвитку українських технологічних компаній. Минулого року резиденти «Дія.City» збільшили сплату податків у два рази, до 8,5 млрд грн.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що до «Дія.City» доєднуються близько 50 компаній щомісяця. 
  • У компаніях-резидентах «Дія.City» працює понад 70 000 осіб.
  • «Дія.City» є спеціальним правовим та податковим режимом, який надає компаніям більш сприятливе податкове навантаження та стимули для реінвестування та залучення додаткового фінансування. Також компанії можуть використовувати інструменти венчурного інвестування та інструменти розбудови прозорої корпоративної структури.

Контекст

27 грудня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив Національну стратегію доходів до 2030-го. Документ – великий план збільшення власних доходів України на середньострокову перспективу. Одна з позицій – переглянути доцільність існування проєктів зі створення бізнес-стимулів шляхом пільг для податку на прибуток підприємств. Зараз в Україні діє два таких режими: індустріальні парки та «Дія.City». За підсумками 2023 року резиденти «Дія.City» сплатили 8,5 млрд грн податків

У планах урядовців – спостерігати за динамікою спеціального податкового режиму, сказав міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю Forbes у грудні.

У середньостроковій перспективі «Дія.City» не скасовуватимуть, сказав голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. Позитив від існування режиму є, хоча й не такий, як хотілося б, зазначав Гетманцев. 

6 лютого 2024-го відбулася презентація Diia.City United – спілки, що об’єднала українські технологічні компанії задля збереження функціонування та доопрацювання спеціального податкового режиму «Дія.City». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні