Категорія
Новини
Дата

Німецький концерн Rheinmetall восени запустить в Україні танковий завод

1 хв читання

Найбільший німецький виробник озброєнь Rheinmetall AG відкриє завод з виробництва бронетехніки в Україні протягом наступних 12 тижнів, повідомив в інтервʼю CNN гендиректор концерну Армін Паппергер.

Ключові факти

  • Завод планується запустити на Заході України. За словами Паппергера, працівники заводу будуватимуть і ремонтуватимуть бронетранспортер Fuchs компанії Rheinmetall.
  • Концерн також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі.
  • «[Українці] повинні допомогти собі самі – якщо вони завжди чекатимуть, що європейці або американці допоможуть їм протягом наступних 10 або 20 років… це неможливо», – сказав він.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомила, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

У травні «Укроборонпром» і Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство. Початок роботи спільного підприємства заплановано на середину липня 2023 року. Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні