Категорія
Новини
Дата

Німецький концерн Rheinmetall восени запустить в Україні танковий завод

Найбільший німецький виробник озброєнь Rheinmetall AG відкриє завод з виробництва бронетехніки в Україні протягом наступних 12 тижнів, повідомив в інтервʼю CNN гендиректор концерну Армін Паппергер.

Ключові факти

  • Завод планується запустити на Заході України. За словами Паппергера, працівники заводу будуватимуть і ремонтуватимуть бронетранспортер Fuchs компанії Rheinmetall.
  • Концерн також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі.
  • «[Українці] повинні допомогти собі самі – якщо вони завжди чекатимуть, що європейці або американці допоможуть їм протягом наступних 10 або 20 років… це неможливо», – сказав він.

Контекст

На початку 2023 року Rheinmetall повідомила, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

У березні повідомлялося, що Rheinmetall розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду. Паппергер тоді заявив, що концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

У травні «Укроборонпром» і Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство. Початок роботи спільного підприємства заплановано на середину липня 2023 року. Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні