Категорія
Новини
Дата

«Укроборонпром» домовився із німецьким Rheinmetall про спільне підприємство, воно запрацює у липні

Державний концерн «Укроборонпром» і німецька компанія Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство, повідомляє українське підриємство. Концерни створюють спільне підприємство для зміцнення оборонної промисловості України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Початок роботи спільного підприємства заплановано на середину липня 2023 року.
  • Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування й ремонт броньованої техніки, переданої Україні. 
  • Надалі партнери мають намір спільно виробляти продукцію Rheinmetall в Україні, а також розробляти перспективні зразки озброєння та військової техніки на базі новоствореного спільного підприємства за участі українських і німецьких фахівців.
  • «Завдяки досвіду та можливостям Rheinmetall має все, щоб бути цінним і потужним партнером для України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі», – сказав виконавчий директор німецької компанії Армін Паппергер.

Контекст

Раніше Rheinmetall AG розробив концепцію танкового заводу в Україні та представив її німецькому уряду, повідомив в інтервʼю Neue Zürcher Zeitung генеральний директор підприємства Армін Паппергер. За його словами, концерн не будуватиме завод, а орендуватиме.

Нещодавно Rheinmetall повідомив Handelsblatt, що створив спільне підприємство з українським «Укроборонпромом», відповідні контракти вже підписані. Rheinmetall матиме 51% акцій у новому підприємстві, а також візьме на себе управління компанією.

За даними Handelsblatt, найближчими днями німецька компанія розраховує підписати контракти ще на два спільні підприємства з постачання боєприпасів і протиповітряної оборони.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні