Олег Тіньков /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Річард Бренсон закликав британську владу зняти санкції з російського бізнесмена Олега Тінькова

Олег Тіньков Фото Getty Images

Засновник Virgin Group, мільярдер Річард Бренсон закликав владу Великої Британії зняти санкції з російського бізнесмена Олега Тінькова, пише газета The Times

Ключові факти

  • За даними видання, Бренсон спрямував відповідне звернення до МЗС Великої Британії. Він зазначає, що хоч Тіньков і був багатим російським бізнесменом, він ніколи не був олігархом. 
  • «Я завжди знав його як динамічного підприємця, який зробив себе сам», – сказав Бренсон. Він вважає, що запровадження санкцій проти Тінькова є «необґрунтованим».
  • Також британський мільярдер наголосив, що «завжди підтримував Олега Тінькова та симпатизував йому».
  • У британському МЗС звернення Бренсона не прокоментували.

Контекст

Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Олега Тінькова у березні 2022 року. Незадовго до цього Тіньков виступив проти війни в Україні. Через деякий час бізнесмен продав свою частку 35% у банку «Тінькофф», який він заснував. Придбала банк компанія «Інтеррос» російського олігарха Володимира Потаніна. Тіньков заявляв, що його змусили продати акції банку через позицію щодо війни. Бізнесмен також стверджував, що Потанін заплатив йому не більше 3% від реальної вартості частки в банку «Тінькофф».

У жовтні 2022-го Тіньков заявив, що планує відмовитися від російського громадянства, але наступного дня цей допис зник із його Instagram.

У березні цього року Bloomberg повідомляв, що Тіньков офіційно звернувся до МЗС Великої Британії з проханням виключити його зі списку санкцій. Обмеження проти себе бізнесмен назвав «помилкою», але вважав їх заслуженими проти більшості російських підприємців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні