Категорія
Новини
Дата

Річна виручка Samsung в Україні зросла на 39%, чистий прибуток впав удвічі

1 хв читання

За 2023 рік чистий дохід Samsung в Україні від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) зріс на 39% до майже 19,7 млрд грн, за даними YouControl. У 2022 році виручка компанії сягала 14,1 млрд грн.

Ключові факти

  • У 2023 році виручка Samsung в Україні (ТОВ «Самсунг Електронікс Україна Компані») сягнула майже 19,7 млрд грн, за даними YouControl. У 2022 році компанія отримала від реалізації товарів 14,1 млрд грн.
  • Торік компанія вивела в Україну декілька нових продуктів – портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації, складані смартфони Galaxy Fold5 та Galaxy Flip5, cерію годинників Galaxy Watch6 і преміальні планшети Galaxy Tab S9, бездротовий вертикальний пилосос із функціоналом на основі штучного інтелекту Bespoke Jet™ AI.
  • Інші джерела доходів – операційні та фінансові – принесли компанії додатково 370 млн грн у 2023 році, випливає зі звітності на YouControl.
  • У 2023 році чистий прибуток компанії становив 641,6 млн грн. Це майже вдвічі менше, порівнюючи із 2022 роком, коли вона отримала приблизно 1,25 млрд грн чистого прибутку. 
  • Торік на оплату праці компанія витратила 208,2 млн грн, що менше, ніж у 2022 – 312,3 млн грн, за даними YouControl.

Контекст

Samsung – група компаній із Південної Кореї. Корпорація виробляє високотехнологічні компоненти, телекомунікаційне обладнання, побутову техніку, аудіо- та відеопристрої.

Офіс Samsung в Україні відкрили в 1996 році.

Samsung увійшла в рейтинг 200 найбільших приватних компаній України від Forbes Ukraine і посіла друге місце серед десяти компаній у категорії «Оптова торгівля товарами». 

У серпні 2023 року інтернет-портал з працевлаштування Work.ua оголосив, що розриває співпрацю з 200 компаніями через їхні звʼязки з Росією. Раніше портал припинив надавати послуги двом десяткам компаній, які залишаються працювати на ринку РФ. До другого санкційного списку Work.ua увійшла, зокрема, і компанія Samsung. 

Компанія Samsung має статус як такої, що продовжує роботу в РФ, але скорочує діяльність, згідно з даними проєкту LeaveRussia від KSE Institute.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні