Категорія
Новини
Дата

Річна виручка Samsung в Україні зросла на 39%, чистий прибуток впав удвічі

За 2023 рік чистий дохід Samsung в Україні від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) зріс на 39% до майже 19,7 млрд грн, за даними YouControl. У 2022 році виручка компанії сягала 14,1 млрд грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У 2023 році виручка Samsung в Україні (ТОВ «Самсунг Електронікс Україна Компані») сягнула майже 19,7 млрд грн, за даними YouControl. У 2022 році компанія отримала від реалізації товарів 14,1 млрд грн.
  • Торік компанія вивела в Україну декілька нових продуктів – портативний проєктор The Freestyle 2-ї генерації, складані смартфони Galaxy Fold5 та Galaxy Flip5, cерію годинників Galaxy Watch6 і преміальні планшети Galaxy Tab S9, бездротовий вертикальний пилосос із функціоналом на основі штучного інтелекту Bespoke Jet™ AI.
  • Інші джерела доходів – операційні та фінансові – принесли компанії додатково 370 млн грн у 2023 році, випливає зі звітності на YouControl.
  • У 2023 році чистий прибуток компанії становив 641,6 млн грн. Це майже вдвічі менше, порівнюючи із 2022 роком, коли вона отримала приблизно 1,25 млрд грн чистого прибутку. 
  • Торік на оплату праці компанія витратила 208,2 млн грн, що менше, ніж у 2022 – 312,3 млн грн, за даними YouControl.

Контекст

Samsung – група компаній із Південної Кореї. Корпорація виробляє високотехнологічні компоненти, телекомунікаційне обладнання, побутову техніку, аудіо- та відеопристрої.

Офіс Samsung в Україні відкрили в 1996 році.

Samsung увійшла в рейтинг 200 найбільших приватних компаній України від Forbes Ukraine і посіла друге місце серед десяти компаній у категорії «Оптова торгівля товарами». 

У серпні 2023 року інтернет-портал з працевлаштування Work.ua оголосив, що розриває співпрацю з 200 компаніями через їхні звʼязки з Росією. Раніше портал припинив надавати послуги двом десяткам компаній, які залишаються працювати на ринку РФ. До другого санкційного списку Work.ua увійшла, зокрема, і компанія Samsung. 

Компанія Samsung має статус як такої, що продовжує роботу в РФ, але скорочує діяльність, згідно з даними проєкту LeaveRussia від KSE Institute.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні