Категорія
Новини
Дата

Ринок криптовалют втратив $270 млрд. Біткоїн упав нижче $40 000 уперше за 14 тижнів

За останню добу криптовалютний ринок втратив близько $270 млрд. Біткоїн впав приблизно на 38% від свого історичного максимуму в $64 829, який було досягнуто в середині квітня, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними CoinDesk, біткоїн за останню добу впав більш ніж на 13% і досяг мінімуму в 38 585. Це був найнижчий рівень з 9 лютого, коли він востаннє опускався нижче $40 000.
  • Станом на 13:56 біткоїн знову торгувався вище $40 000.
  • Проте відносно початку 2021 року біткоїн зберіг зростання на 40% і понад 300% за останні 12 місяців.
  • Інші криптовалюти також впали. Зокрема, Ethereum за останню добу знизився майже на 16%, до $2857.
  • Криптовалюта XRP просіла майже на 9%, до $1,36, а Dogecoin – на 16%, до $0,382.
  • Керівник відділу розвитку бізнесу криптовалютної біржі Luno Віджай Айяр сказав, що відкат у 30% до 40% є «нормальним» під час бичачого ринку біткоїнів. Айяр вказав на просідання приблизно на 35% у січні перед зростанням у лютому, а також на аналогічне падіння під час збільшення ціни біткоїнів у 2017 році.

Контекст

Настрої щодо криптовалют послабили новини останнього тижня. Так, 12 травня гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що компанія призупинила купівлю автомобілів з використанням біткоїнів через негативний вплив майнінгу криптовалют на довкілля.

Процес майнінгу вимагає величезних обчислювальних потужностей і, своєю чергою, споживає величезну кількість енергії. Для виробництва енергії в основному використовується викопне паливо, яке призводить до викидів вуглецю в атмосферу.

Після заяви Маска ринок криптовалют втратив $300 млрд. На початку цього тижня підприємець припустив, що компанія може продати біткоїни, які вона купила. Пізніше він пояснив, що не продаватиме їх.

Також китайська влада заборонила фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, повʼязані з криптовалютами. Жорстка позиція Китаю щодо цифрових валют не нова. 2017 року влада закрила місцеві біржі криптовалют і заборонила так звані первинні пропозиції монет (ICO), що дають змогу компаніям у цій сфері збирати гроші за рахунок випуску нових цифрових токенів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні