"Рівнеазот" /пресслужба Group DF
Категорія
Новини
Дата

«Рівнеазот» запустив модернізовані цехи з виробництва мінеральних добрив на тлі зростання попиту

1 хв читання

"Рівнеазот" Фото пресслужба Group DF

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до азотного бізнесу Group DF, перезапустив базові цехи з виробництва мінеральних добрив, йдеться у пресрелізі групи. Йдеться про цехи з виробництва аміачної селітри, аміаку (А-2) та неконцентрованої азотної кислоти, на яких завершився ремонт.

Group DF заявила, що у травні та червні спостерігається нетипове зростання попиту на азотні добрива збоку аграріїв.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Потужність запущеної лінії аміаку – 650 т аміаку/добу, неконцентрованої азотної кислоти – 1000 т азотної кислоти/добу. Цех аміачної селітри буде працювати по максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 000 т селітри на місяць. 
  • «Після завершення планової ремонтної кампанії завод успішно перезапущений», – повідомив голова правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда.
  • Продукція вже відвантажується замовникам по всій країні. Очікується, що всі контракти буде виконано в строк.
  • Під час весняно-літньої кампанії цього року на «Рівнеазоті» було відновлено роботу агрегату підготовки синтезу газу та модернізовано агрегат синтезу аміаку. Роботи були здійснені в межах інвестиційної програми OSTCHEM, що стартувала два роки тому.

Контекст

Обсяг виробництва міндобрив заводів холдингу Ostchem у 2023 році зріс на 19,5% – до 2,1 млн т. Зокрема холдинг подвоїв обсяги виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС). У першому кварталі 2024 року заводи азотного холдингу OSTCHEM виготовили 520 600 т мінеральних добрив. Зокрема, Черкаський «Азот» виготовив 391 000 т, а «Рівнеазот» – 129 600 т.

У травні та червні аграрії збільшили попит на азотні добрива щонайменше на 15%, повідомив керівник напряму Ostchem RETAiL Євген Хуриленко інформагентству «Інтерфакс-Україна». Серед основних чинників нетипового для цього періоду попиту – зростання цін на зерно та поява в аграріїв додаткових ресурсів на закупівлю добрив, зниження цін на базові добрива, порушення логістичних ланцюжків імпортерів, а також ситуація в українській електроенергетиці.

Близько половини продажів Ostchem припадає на аміачну селітру, ще 50% – це КАС та карбамід (у співвідношенні 60% на 40%)

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд