Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала супутникове мовлення України, трансляцію кількох десятків каналів призупинено

У середу, 17 квітня, Росія здійснила чергову спробу заглушити супутникове мовлення України на транспондері Astra 4A 11766 H, де здійснюють мовлення 39 телеканалів, повідомляє 1+1 media. Наразі трансляцію тимчасово призупинено до усунення проблеми.

Ключові факти

  • Група повідомила, що проблеми з супутниковим мовленням виникли у 39 телеканалів, які мовлять на супутнику Astra 4A. Зокрема, йдеться про власні та партнерські телеканали 1+1 media, зокрема «1+1 Україна», «1+1 Марафон», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «Бігуді», Kvartal TV та інші.
  • «Закликаємо українців дотримуватися інформаційної гігієни, аби не допомагати ворогу ширити дезінформацію. Всі ці дії РФ коїть з метою дестабілізації ситуації в Україні», – йдеться в заяві 1+1 media.
  • Мовник рекомендував, за можливості, забезпечити прийом телевізійних сигналів телеканалів з різних альтернативних джерел – Т2, кабель, ОТТ, інтернет (сайти телеканалів, YouTube).
  • Також було зафіксовано втручання в роботу телеканалу українського іномовлення Freedom на супутнику Hot Bird 13G, повідомила пресслужба медіа. Зловмисники глушили сигнал і тимчасово підмінили контент телеканалу.
  • На місці телеканалу Freedom було зафіксовано мовлення каналу з логотипом «ZA ЖИЗНЬ!». Згодом мовлення телеканалу на супутнику було відновлено.
  • Про втручання в роботу телеканалу на супутнику вже повідомили фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ. Також питанням втручання в роботу оператора супутникового зв’язку Eutelsat, якому належить супутник Hot Bird 13G, займаються правоохоронні органи Франції, сказано в повідомленні.

Контекст

Від початку березня РФ розпочала активне глушіння супутникового сигналу українських телеканалів на супутниках Astra4A та Hotbird13E, які належать європейським телекомунікаційним компаніям SES та Eutelsat.

28 березня відбулося масштабне зовнішнє втручання в мовлення українського ТБ на супутнику Astra4A.. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні