Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала високовольтні підстанції у двох областях

Росія в ніч на 9 квітня атакувала високовольтні підстанції у Полтавській і Львівській областях. Про це повідомила пресслужба Міненерго в щоденному зведенні.

Ключові факти 

  • Внаслідок влучання на території підстанції у Полтавській області виникло займання. Його ліквідували сили ДСНС, пошкоджено обладнання. 
  • Займання також сталося на підстанції у Львівської області, де триває огляд та уточнення наслідків.
  • Через бойові дії в Дніпропетровській області одночасно відключилися дві високовольтні повітряні лінії, при цьому було знеструмлено промисловий обʼєкт, але споживачів заживлено.

Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилося до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій. 

РФ змінила тактику атак по енергоінфраструктурі України, використовуючи високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених, ніж Київ, районах, зазначила напередодні Financial Times. Деякі обʼєкти не зможуть повністю відновити до наступної зими.

Українська енергосистема встояла, і до блекауту, який намагалися створити росіяни, далеко, каже Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики. Чому Росія не змогла досягнути мети, чи могли росіяни зруйнувати дамбу ДніпроГЕС, коли буде відновлено енергопостачання, чи повʼязана атака з ударами по російських НПЗ та чи продовжуватимуться подібні атаки, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні