Категорія
Новини
Дата

Росія купує артилерійські снаряди в КНДР. Це свідчить про серйозні проблеми в постачанні армії внаслідок санкцій

Закупівля Росією мільйонів артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї є ознакою того, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжки поставок і змусили звернутися до держав-вигнанців за військовою допомогою, пише The New York Times із посиланням на нещодавно розсекречені дані американської розвідки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Офіційний представник США заявив, що окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів Росія, як очікується, спробує закупити додаткове північнокорейське обладнання в майбутньому.
  • «Кремль має бути стривожений тим, що йому взагалі доводиться щось купувати в Північної Кореї», – сказав Мейсон Кларк, який очолює російську групу в Інституті вивчення війни.
  • Зазначається, що після деякого затишшя у викриттях американський уряд знову почав розсекречувати інформацію, щоб привернути увагу до проблем російських збройних сил, включаючи нещодавні розвідувальні дані про закупівлю іранських безпілотників та проблеми російської армії з набором солдатів.
  • Оскільки більшість країн діють обережно перед американським тиском, Росія зосередила свої зусилля на укладанні угод з Іраном та Північною Кореєю.
  • Будь-яка угода щодо закупівлі зброї в Північної Кореї буде порушенням резолюцій ООН, спрямованих на заборону поширення зброї з Пхеньяну.
  • Однак незрозуміло, наскільки закупівлі в Північної Кореї повʼязані з експортним контролем. У 152-міліметровому артилерійському снаряді або ракеті типу «Катюша», яку виробляє Північна Корея, немає нічого високотехнологічного, вважає Фредерік Каган, військовий експерт Американського інституту підприємництва.
  • Офіційний представник США заявив виданню, що нова угода з Північною Кореєю свідчить про розпач Москви. 
  • Водночас Каган додав, що звернення до Північної Кореї було ознакою того, що Росія, мабуть, не в змозі виробляти найпростішу техніку, необхідну для ведення війни.
  • Зазначається, що обмеження російського військового ланцюжка поставок є центральною частиною американської стратегії послаблення Москви з метою перешкодити як її військовій агресії в Україні, так і її майбутній здатності загрожувати своїм сусідам.

Контекст

Звʼязки між Москвою і Тегераном міцнішають, і доказом того є поставка іранських ударних дронів для війни в Україні. The Washington Post зібрав дані різних джерел, знайомих з угодою, та думки експертів. Forbes вибрав головне з матеріалу

За даними американських та інших розвідувальних агентств, транспортні літаки вилетіли з Ірану 19 серпня, і на їх борту було принаймні два види безпілотників. Обидва види безпілотників здатні брати на борт боєприпаси для атак по радарах, артилерії та інших військових цілях.

Але американські спецслужби повідомляють, що ці дрони мають технічні проблеми. Під час перших випробувань росіянами іранські безпілотники провалювали завдання. Є причини вважати, ще ця поставка безпілотників Mohajer-6 і серії Shahed – лише перша партія. Планується передача сотень іранських дронів різних типів.

У Росії є від 1500 до 2000 військових розвідувальних дронів, але дуже мало ударних безпілотників, які можуть нанести прицільний удар глибоко в тил ворога. А ось в України є «Байрактари», які легко пробивають оборону росіян, підривають їхні вантажівки й артилерію ще від початку війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні