Категорія
Новини
Дата

Електропостачання на ЧАЕС відновлене після пошкоджень через бойові дії. Окупанти продовжують утримувати атомну станцію

Зранку вівторка, 15 березня, було відновлено зовнішнє електропостачання на Чорнобильську атомну електростанцію після того, як лінія електропередач була знову пошкоджена ворогом. Про це повідомила Міжнародна агенція з атомної енергії (МАГАТЕ) у Twitter.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Україна повідомила МАГАТЕ, що 15 березня зовнішнє електропостачання на Чорнобильську АЕС було знову відновлено.
  • У понеділок окупанти знову пошкодили лінію електропостачання до ЧАЕС, яку в неділю відремонтували фахівці «Укренерго».

Контекст

Вперше у своїй історії людство зіштовхнулося з ядерними та радіаційними ризиками через захопення озброєними терористами атомних електростанцій. Після початку війни в Україні російські війська захопили та утримують Чорнобильську та Запорізьку АЕС. Повідомлялося, що за наказом президента Росії Володимира Путіна окупанти розпочали підготовку теракту на Чорнобильській АЕС, наслідки якого можуть стати для світу катастрофічними.

10 березня МАГАТЕ втратило контроль над ядерним матеріалом на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях. Дані з систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на двох АЕС, перестали надходити до МАГАТЕ, повідомляло міжнародне агентство у Twitter.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні