Категорія
Новини
Дата

Росія направила найбільше палива своїй армії від початку вторгнення – Bloomberg

Росія збільшує постачання палива своїм військовим частинам поблизу і всередині України, причому постачання досягло найвищого рівня з моменту вторгнення, Кремль мобілізує свої сили проти контрнаступу Києва, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Постачання бензину, дизпалива та авіагасу підрозділам Міноборони Росії у шести регіонах, що межують з Україною, а також у анексованих Донецькій та Луганській областях, у вересні зросли майже до 220 000 т, свідчать розрахунки агентства, засновані на аналізі залізничних даних. 
  • Це приблизно в чотири рази більше, ніж роком раніше, і перевищує постачання у березні, першому повному місяці після вторгнення.
  • Цифри включають постачання до чотирьох великих аеропортів на південному заході Росії, де цивільні польоти заборонені з першого дня вторгнення наприкінці лютого.
  • Зростання постачання російського палива в регіони відбувається в той час, коли Україна просувається у своєму найуспішнішому контрнаступі з початку війни. 
  • Фактичний обсяг постачання нафтопродуктів військового призначення в Україну може бути ще більшим, дані не включають потоки палива трубопроводами, тому що цифри, представлені Bloomberg, не поділяють поставки для цивільних і військових цілей.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їх середня загальна вартість, за підрахунками Forbes – $400–700 млн. Українські війська збили понад половину ракет – 43 штуки та 13 БПЛА. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105, інформація оновлюється.

Вранці понеділка у Києві пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За останньою інформацією, від ракетних ударів у Києві загинули п’ять осіб, 51 людина постраждала, зокрема 42 госпіталізовані до медзакладів міста.  

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Російські військові отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Зеленський наголосив, що останніми атаками Росія хоче спровокувати хаос в Україні і знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО.

Близько 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено російськими ракетами за два дні масованих обстрілів. Про це CNN повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, це перший випадок з початку війни, коли Росія «рішуче націлилася» саме на енергетичну інфраструктуру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні