Категорія
Новини
Дата

Підприємцями року за версією Forbes Ukraine стали співвласники «Нової пошти» – Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк

Підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine стали засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк. /Антон Забєльський для Forbes Україна

Підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine стали засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк. Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

Підприємцями 2022 року за версією Forbes Ukraine стали засновники «Нової пошти» Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк. Окрім того, в різних номінаціях перемогли Всеволод Кожемяко (Група АГРОТРЕЙД, добровольчий підрозділ «Хартія»), Тарас Кицмей (президент SoftServe), Вікторія Рєпа (CEO & Founder BetterMe). Премія проходила за підтримки Mastercard.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Номінація «Внесок у перемогу»

Переможець: Всеволод Кожемяко, засновник і генеральний директор агропромислової Групи АГРОТРЕЙД. Командир добровольчого підрозділу «Хартія».

з особистого архіву

Всеволод Кожемяко, засновник і генеральний директор агропромислової Групи АГРОТРЕЙД. Командир добровольчого підрозділу «Хартія» Фото з особистого архіву

Кожен підприємець, що продовжує бізнес в Україні, – наш герой. Багато хто цілий рік працює без прибутків, дехто віддає прибутки минулих років на допомогу співробітникам, їхнім родинам, а іноді й незнайомим людям, які найбільше постраждали від російської агресії. Абсолютна більшість із нас – волонтери, які жертвують свій час та гроші задля наближення перемоги. Але що може бути більшою жертвою, ніж щодня ризикувати своїм життям? Покинути свій багатомільйонний бізнес та створити добровольчий підрозділ, забезпечивши його всім потрібним.

Номінація «Вибір аудиторії Forbes»

Переможці: Вячеслав Климов, Володимир Поперешнюк – засновники групи компаній «Нова пошта»

Антон Забєльський для Forbes Україна

Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк, співвласники «Нової пошти» Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

За результатами опрацювання 2405 голосів наших підписників у Telegram та Facebook, третє місце у глядацькому голосуванні посів Всеволод Кожемяко (14% голосів), друге місце – Гліб Загорій (17% голосів). 51% голосів наших читачів отримали Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк, співзасновники «Нової пошти». Переможців привітала та нагородила Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові.

Підприємцями року за версією Forbes Ukraine стали співвласники «Нової пошти» – Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк /Фото 1

Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові.

Номінація «Ділова репутація»

Переможець: Тарас Кицмей, президент корпорації SoftServe. Заслужений економіст України. Член сенату Українського католицького університету.

Підприємцями року за версією Forbes Ukraine стали співвласники «Нової пошти» – Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк /Фото 2

Тарас Кицмей, президент корпорації SoftServe

У часи максимальної невизначеності довіра до партнерів набуває найвищої ваги. А люди, яким можна довіряти, цінуються на вагу золота. Тримати слово тоді, коли тебе самого підводять партнери чи обставини, – дорогого вартує. Хто, на думку журі, є взірцем бездоганної репутації у 2022 році?

Номінація «Погляд у майбутнє»

Переможниця: Вікторія Рєпа, CEO & Founder BetterMe

з особистого архіву

Вікторія Рєпа, CEO & Founder BetterMe Фото з особистого архіву

Усі фіналісти проєкту «Підприємець року» – це підприємці за 40. Крім однієї людини, яка набагато молодша за всіх інших. Ця людина знає, як залучати клієнтів по всьому світу, і розуміє, як конкурувати з компаніями, які існують десятиліттями, просто з додатка в смартфоні. За це її було включено до першого українського списку Forbes 30 до 30.

Номінація «Якість управління»

Переможець: Тарас Кицмей, президент корпорації SoftServe.

Мало які стратегії, розроблені на майбутнє, зберегли актуальність після 24 лютого. Лише окремі компанії змогли підготуватися на випадок критичних загроз не тільки для бізнесу, а й для існування незалежної країни. Решта – компенсувалося умінням швидко ухвалювати важливі управлінські рішення.

Номінація Гран-прі («Підприємець року»)

Переможці: Вячеслав Климов, Володимир Поперешнюк – засновники групи компаній «Нова пошта»

Підприємцями року за версією Forbes Ukraine стали співвласники «Нової пошти» – Вячеслав Климов та Володимир Поперешнюк /Фото 3

Зліва направо: Гліб Загорій, Тарас Кицмей, Володимир Поперешнюк, Олександр Конотопський, Вячеслав Климов, Всеволод Кожемяко

Щоб отримати Гран-прі та звання «Підприємець року», потрібно перемогти одночасно в усіх номінаціях: брати участь у перемозі України, мати підтримку в суспільстві, бездоганну репутацію, дивитися в майбутнє та здійснювати ефективне управління. Хиба хоча б за одним із цих напрямів фактично позбавляє кандидата шансів на загальну перемогу.

Як ми рахували

Forbes оцінював керівників компаній із річним виторгом та/або оцінкою від $25 млн, які мають значну частку власності в компанії та беруть безпосередню участь в управлінні нею. «Підприємцем року» не міг бути визнаний «Підприємець року – 2021» Олександр Конотопський.

Кандидатів на звання «Підприємець року» мали змогу пропонувати редакція Forbes та члени журі проєкту.

Критерії, які були враховані під час визначення «Підприємця року»: масштаб бізнесу, стійкість компанії (рейтинг стійкості дивіться в №20 та на сайті forbes.ua, охоплює динаміку виторгу, фінансового результату, чисельності персоналу з початку повномасштабного наступу на Україну), оцінки журі за досягнення у 2022 році, внесок у перемогу, ділова репутація.

П’ятьом найкращим кандидатам за означеними критеріями було запропоновано провести онлайн-зустрічі з членами журі, на яких вони могли розповісти про розвиток свого бізнесу у 2022 році та відповісти на запитання членів журі. У разі відмови кандидата або неможливості провести зустріч таке право передавалося наступному за середнім балом кандидату.

За результатами таких зустрічей журі оцінило фіналістів за такими критеріями: лідерство, адаптивність та якість управління, – й обрало переможців проєкту.

Склад журі

Володимир Федорин – редактор-засновник Forbes Україна

Олександр Конотопський – Forbes «Підприємець року – 2021», CEO Ajax Systems

Віра Платонова – старший віцепрезидент Visa

Ганна Дерев’янко – виконавча директорка «Європейської Бізнес Асоціації»

Роман Бондар – старший партнер Korn Ferry

Олександр Кравченко – партнер компанії McKinsey & Company.

Єгор Григоренко – партнер та керівник напрямку консалтингу Deloitte

Переможці премії «Підприємець року» від Forbes у 2021 році

  • «Підприємець року» – Олександр Конотопський, Ajax Systems
  • «Стратегічне мислення» – Олександр Конотопський, Ajax Systems
  • «Бездоганна репутація» ­– Томаш Фіала, Dragon Capital 
  • «Читацькі симпатії» – Олег Гороховський, monobank
  • «Жіноче лідерство» – Катерина Костерева, Terrasoft
  • «Нові горизонти» – Вячеслав Климов і Володимир Поперешнюк, «Нова пошта».

Партнери

Mastercard — Глобальна технологічна компанія Mastercard розвиває цифрову економіку і невпинно підтримує Україну, використовуючи передові технології, глобальну мережу, дані та досвід для посилення стійкості країни та її довгострокового відновлення. За вагомий внесок у підтримку країни в липні цього року Mastercard отримала нагороду «Ukraine Peace Prize», яку запровадив Президент України Володимир Зеленський.

Віскі Talisker – безсмертна класика шотландського солоду, у якій представлений стиль Західних островів Шотландії.

VBET — міжнародний бренд, що активно співпрацює зі світовими спортивними командами та організаторами змагань.

ICTV — зараз канал ICTV, який до війни був №1 у нашій країні, працює на перемогу в марафоні «Єдині новини», тож медіагрупа Starlight Media анонсує запуск нового телеканалу. Він дістав назву ICTV 2. Канал поверне популярні програми та кіно-серіальну лінійку.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні