Категорія
Новини
Дата

Росія вкотре атакувала портову та цивільну інфраструктуру Одеської області, є влучання і поранені

1 хв читання

Росіяни в ніч на 24 липня атакували дронами-камікадзе місто Ізмаїл Одеської області, постраждала портова інфраструктура, житловий будинок, є поранені. Про це повідомили Ізмаїльська районна державна адміністрація та голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Кіпер розповів про руйнування декількох будівель припортової інфраструктури. Також, за його словами, пошкоджено три вантажних автомобілі. На місці влучання спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС, зазначив голова ОВА.
  • Крім портової інфраструктури було влучання у житловий п’ятиповерховий будинок в місті Ізмаїл. Загиблих немає, госпіталізовано три людини.
Росія вкотре атакувала портову та цивільну інфраструктуру Одеської області, є влучання і поранені /Фото 1

Наслідки влучання "Шахеда" по житловому будинку в Ізмаїлі. Фото: Ізмаїльська РДА

Росія вкотре атакувала портову та цивільну інфраструктуру Одеської області, є влучання і поранені /Фото 2

Наслідки влучання "Шахеда" по житловому будинку в Ізмаїлі. Фото: Ізмаїльська РДА

Росія вкотре атакувала портову та цивільну інфраструктуру Одеської області, є влучання і поранені /Фото 3

Наслідки влучання "Шахеда" по житловому будинку в Ізмаїлі. Фото: Ізмаїльська РДА

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Цієї ночі сили оборони збили 17 ударних дронів Shahed із 23 запущених Росією і ще вісім розвідувальних дронів, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Контекст

З 24 лютого 2022 року Росія систематично обстрілює українські порти на Чорному морі. Після виходу із «зернової угоди» у липні 2023 року ці атаки тільки посилилися. Країна-агресор пошкодила чи зруйнувала 69 700 кв м складських приміщень із зерном. Атакувала 34 адміністративні будівлі та 62 000 т зернових вантажів, свідчать дані Центру стратегічних комунікацій ЗСУ на січень 2024 року.

Востаннє про обстріл Кіпер повідомляв 10 липня. Тоді РФ завдала ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеського району. Внаслідок удару були загиблі та поранені.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд