Категорія
Новини
Дата

Росія вдарила ракетами по портовій інфраструктурі Одещини, є загиблі

1 хв читання

В ніч на 10 липня Росія завдала ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеського району, є загиблі та поранені. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Порти забезпечують левову частку українського експорту, зокрема зерна. РФ цілеспрямовано руйнує портову інфраструктуру, щоб обмежити логістику та завдати якомога більшої шкоди економіці України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Внаслідок удару загинули двоє людей – охоронець та водій вантажівки. Ще один чоловік, вахтовий матрос, отримав поранення, зазначив Кіпер.
  • Пошкодження від уламків зазнали складські приміщення, вантажний автотранспорт та цивільний теплохід. Через пошкодження судна, стався витік рідини. Наслідки ліквідовуються, додав голова ОВА.

Контекст

З 24 лютого 2022 року Росія систематично обстрілює українські порти на Чорному морі. Після виходу із «зернової угоди» у липні 2023 року ці атаки тільки посилилися. Країна-агресор пошкодила чи зруйнувала 69 700 кв м складських приміщень із зерном. Атакувала 34 адміністративні будівлі та 62 000 т зернових вантажів, свідчать дані Центру стратегічних комунікацій ЗСУ на січень 2024 року.

8 липня контейнеровоз Levante F одного зі світових лідерів Mediterranean Shipping Co. (MSC) прибув до одеського порту, свідчать дані Marine Traffic. Це перший рейс MSC із початку повномасштабного вторгнення в Україну. Раніше Forbes Ukraine писав, чому його тричі переносили.

Контейнери – найбільш ефективний логістичний маршрут для перевезення продукції з доданою вартістю. Зараз більшість таких товарів завозять автотранспортом після того, як їх доставили контейнерами в порти Польщі чи Румунії, казав у інтерв’ю Forbes на початку червня заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд