Росія вночі атакувала Україну 14 крилатими ракетами Х-101/555, є влучання у пʼятиповерхівку в Кривому Розі (Оновлюється) /ДСНС України
Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну 14 крилатими ракетами Х-101/555, є влучання у пʼятиповерхівку в Кривому Розі (Оновлюється)

1 хв читання

ДСНС України

У ніч на 13 червня Росія завдала чергових ударів по Україні, застосувавши 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною, повідомляє Генеральний штаб. Також РФ застосувала чотири «шахеди», один було знищено. У Кривому Розі є влучання в пʼятиповерховий будинок.

Ключові факти

  • За даними очільника Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака, ворог завдав ракетного удару по Кривому Рогу.
  • Від влучання у п’ятиповерхівку попередньо загинули троє її мешканців. 25 людей поранені, з них 19 – у лікарні.
  • Також є троє постраждалих на приватному підприємстві, їх госпіталізували. Ймовірно, під завалами потрощеного складу є люди. Їх шукають рятувальники. Ще четверо травмованих – на іншій локації, там горіли будівля та авто.
  • Міський голова Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що всього вночі було шість ракет, п’ять місць уражень, які не мають жодного стосунку до військових обʼєктів, серед них багатоквартирний будинок і продуктовий склад. 
  • Наразі відомо про трьох загиблих, 25 поранених, із них 10 важких і троє вкрай важких. Імовірно, ще сім осіб перебувають під завалами, триває гасіння пожежі.
  • Станом на 9:30 у вже 6 мирних жителі Кривого Рогу Дніпропетровської області загинули внаслідок ракетного удару окупантів по місту. Рятувальна операція триває, зазначив Вілкул.
  • Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України) через ракетну атаку на Кривий Ріг.
  • Станом на 13:00 відомо про 10 загиблих унаслідок удару по Кривому Рогу, повідомив Вілкул.

Новина оновлюється…

Контекст

У травні відбувся значний сплеск інтенсивності обстрілів України – російські війська випустили по Україні 162 ракети великої дальності. На початку вторгнення РФ мала 2257 ракет стратегічної дальності, за даними міністра оборони України Олексія Резнікова. Більшість із них були активно використані в перші місяці війни. 

У травні Росія почала активно використовувати дефіцитні балістичні ракети «Кинджал» та «Іскандер», намагаючись, зокрема, знищити комплекс ППО Patriot, та навіть встигла оголосити про ураження американської системи. Хоча пізніше стало відомо, що комплекс лише отримав незначні пошкодження, які не впливають на його роботу.

На 1 червня запас далекобійних ракет у Росії скоротився – до близько 440 ракет. Також зменшилась і кількість крилатих ракет. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні