Категорія
Новини
Дата

Росія завдала чергового ракетного удару по Києву. Що відомо про наслідки атаки

У понеділок, 29 травня, у центрі столиці та на околицях Києва пролунали численні сильні вибухи, працювала ППО, повідомив міський голова Віталій Кличко. За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ворог атакував Київщину 11 балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Оболонському районі столиці сталося падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги.
Росія завдала чергового ракетного удару по Києву. Що відомо про наслідки атаки /Фото 1

Фото: КМВА

Росія завдала чергового ракетного удару по Києву. Що відомо про наслідки атаки /Фото 2

Фото: Віталій Кличко

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Також лунали вибухи в Деснянському районі, працювало ППО.
  • У Подільському районі столиці уламки ракети впали на дорогу. Медики госпіталізували одного пораненого.
  • За даними Київської міської військової адміністрації, надійшли повідомлення про виявлення 6 уламків ракет. Зокрема, в Оболонському районі вони впали біля АЗС, на дорожнє покриття із займанням, а також на зелену зону, у Деснянському — на територію одного з парків, а у Дніпровському – на дорожнє покриття в різних місцях.
  • За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, російські війська завдали удару по Києву балістикою, попередньо, «Іскандерами».
  • «Повітряна тривога була оголошена – і фактично невеликий термін часу знадобився, щоб завдати удару. Це говорить про те, що було застосовано ракети, які летять по балістичній тарєкторії і прилітають доволі швидко. Попередньо, це були «Іскандери», — повідомив він в ефірі телемарафону.
  • Він уточнив, що «Іскандер» має різні модифікації, зокрема, «Іскандер-М» — це балістична ракета та «Іскандер-К» – крилата ракета, який саме тип озброєння застосував ворог буде озвучено пізніше.
  • О 12:23 у столиці було оголошено відбій повітряної тривоги.
  • «Попередньо, усі повітряні цілі були успішно збиті силами і засобами нашої ППО. За наявною інформацією, влучань по об’єктах Києва не допущено», – повідомили у КМВА.
  • За інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, близько 11:30 РФ атакувала Київщину балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер». Загалом було випущено 11 ракет: «Іскандер-М» та «Іскандер-К» з північного напрямку.
  • «Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі знищено», – написав він.

Новина оновлюється…

Контекст

Уночі 29 травня українські захисники знищили 37 крилатих ракет та 29 дронів-камікадзе Shahedповідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ. За даними КМВА, зокрема над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей.

Російські війська атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України.

Повітряні сили знищили 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555, 29 ударних БпЛА Shahed-136/131, один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.

У перші місяці повномасштабної війни українська ППО збивала 20–30% російських ракет, бо оперувала виключно старими радянськими системами. Їх не вистачало, аби закривати небо над лінією фронту та великими містами в глибині України. Зараз показник сягнув 90%. Що на це вплинуло, як Захід допомагав Україні зміцнити протиповітряну оборону, чому Росія відкрила полювання на ЗРК Patriot та для чого комплекси ППО встановлюють у Києві, читайте у розборі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні