Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами, є влучання у Кременчуцький НПЗ

У ніч на 20 вересня росіяни атакували Україну безпілотниками і влучили в нафтопереробний завод у Кременчуці, повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Загалом вночі РФ застосувала 24 дрони-камікадзе, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони, інформує Генштаб.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Сьогодні вночі окупанти атакували Україну 24 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється», – йдеться у повідомленні.
  • За даними Повітряних сил, усього було зафіксовано пуски кількох груп ударних БпЛА з південно-східного та північного напрямків.
  • Зазначається, що 17 «шахедів» було знищено ППО у межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.
  • У Полтавській ОВА повідомили, що є влучання у нафтопереробний завод у Кременчуці, там сталася пожежа. На місці працюють усі відповідні служби. Роботу заводу тимчасово припинено.

Контекст

За півтора року Росія витратила на війну з Україною приблизно $167,3 млрд. З них лише техніки, знищеної ЗСУ, більш як на $34 млрд, йдеться у розрахунках Forbes. РФ витрачає майже $300 млн на день на війну з Україною. А російський бюджет витратив за січень – червень 2023-го більше, ніж планував витратити за весь 2023 рік. Попри це Росія подвоює військовий бюджет, а вартість російського солдата дедалі меншає.

Найбільші статті витрат: забезпечення воєнних дій ($51,3 млрд), зарплати військових ($35,1 млрд), компенсації родинам загиблих ($25,6 млрд) і поранених ($21 млрд) та вартість знищеної техніки ($34 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні