Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами, є влучання у Кременчуцький НПЗ

1 хв читання

У ніч на 20 вересня росіяни атакували Україну безпілотниками і влучили в нафтопереробний завод у Кременчуці, повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Загалом вночі РФ застосувала 24 дрони-камікадзе, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони, інформує Генштаб.

Ключові факти

  • «Сьогодні вночі окупанти атакували Україну 24 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється», – йдеться у повідомленні.
  • За даними Повітряних сил, усього було зафіксовано пуски кількох груп ударних БпЛА з південно-східного та північного напрямків.
  • Зазначається, що 17 «шахедів» було знищено ППО у межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.
  • У Полтавській ОВА повідомили, що є влучання у нафтопереробний завод у Кременчуці, там сталася пожежа. На місці працюють усі відповідні служби. Роботу заводу тимчасово припинено.

Контекст

За півтора року Росія витратила на війну з Україною приблизно $167,3 млрд. З них лише техніки, знищеної ЗСУ, більш як на $34 млрд, йдеться у розрахунках Forbes. РФ витрачає майже $300 млн на день на війну з Україною. А російський бюджет витратив за січень – червень 2023-го більше, ніж планував витратити за весь 2023 рік. Попри це Росія подвоює військовий бюджет, а вартість російського солдата дедалі меншає.

Найбільші статті витрат: забезпечення воєнних дій ($51,3 млрд), зарплати військових ($35,1 млрд), компенсації родинам загиблих ($25,6 млрд) і поранених ($21 млрд) та вартість знищеної техніки ($34 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд