Категорія
Новини
Дата

«Лише Росія стоїть на шляху до миру». Джо Байден на Генасамблеї ООН закликав до подальшої підтримки України

1 хв читання

«Лише Росія стоїть на шляху до миру». Джо Байден на Генасамблеї ООН закликав до подальшої підтримки України /Getty Images

Getty Images

Президент США Джо Байден закликав продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією, пише Bloomberg. Під час його промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку був присутній президент Володимир Зеленський.

Ключові факти

  • «Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде забезпечена незалежність якоїсь нації?, – заявив Байден. Відповідь — ні. Ми повинні протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра». 
  • Він додав, що жодна нація не бажає закінчення цієї війни більше за Україну.
Getty Images

Getty Images

  • «Лише Росія несе відповідальність за цю війну. Тільки Росія має право негайно покласти край цій війні. І лише Росія стоїть на шляху до миру, бо ціна миру для Росії — це капітуляція України, території України та діти України», – наголосив президент США.

Контекст

Заклик продовжувати підтримувати Київ пролунав у той момент, коли Байден готується прийняти Зеленського у Білому домі у четвер, 21 вересня. 

Зеленський також зустрінеться з членами Конгресу, зокрема зі спікером Палати представників від Республіканської партії Кевіном Маккарті, щоб обґрунтувати необхідність збільшення допомоги. 

Байден вимагає виділити для України додаткові $24 млрд. Конгрес має затвердити додаткове державне фінансування до 30 вересня. Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. Але республіканський опір допомозі зростає. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні