Категорія
Новини
Дата

«Лише Росія стоїть на шляху до миру». Джо Байден на Генасамблеї ООН закликав до подальшої підтримки України

«Лише Росія стоїть на шляху до миру». Джо Байден на Генасамблеї ООН закликав до подальшої підтримки України /Getty Images

Getty Images

Президент США Джо Байден закликав продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією, пише Bloomberg. Під час його промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку був присутній президент Володимир Зеленський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде забезпечена незалежність якоїсь нації?, – заявив Байден. Відповідь — ні. Ми повинні протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра». 
  • Він додав, що жодна нація не бажає закінчення цієї війни більше за Україну.
Getty Images

Getty Images

  • «Лише Росія несе відповідальність за цю війну. Тільки Росія має право негайно покласти край цій війні. І лише Росія стоїть на шляху до миру, бо ціна миру для Росії — це капітуляція України, території України та діти України», – наголосив президент США.

Контекст

Заклик продовжувати підтримувати Київ пролунав у той момент, коли Байден готується прийняти Зеленського у Білому домі у четвер, 21 вересня. 

Зеленський також зустрінеться з членами Конгресу, зокрема зі спікером Палати представників від Республіканської партії Кевіном Маккарті, щоб обґрунтувати необхідність збільшення допомоги. 

Байден вимагає виділити для України додаткові $24 млрд. Конгрес має затвердити додаткове державне фінансування до 30 вересня. Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. Але республіканський опір допомозі зростає. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні