Категорія
Новини
Дата

Чотири теплоелектростанції ДТЕК постраждали внаслідок атаки РФ. Найбільш складна ситуація на Харківщині

Внаслідок нічних і денних атак Росії 10 лютого пошкоджено чотири теплоелектростанції «ДТЕК Енерго», повідомляє компанія. За попередньою інформацією, через обстріли двоє працівників станцій отримали поранення. Найбільш складна ситуація наразі на Харківщині, повідомило «Укренерго».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики почали ліквідацію її наслідків.
  • За інформацією ДТЕК, через останню атаку РФ двоє працівників станцій отримали поранення, їм надали медичну допомогу.
  • Згідно з повідомленням, у вересні – лютому енергетичні підприємства «ДТЕК Енерго» атаковані 27 разів. Загалом 28 енергетиків поранені, 3 загинули.

Контекст

10 лютого енергосистема України зазнала 14-го масованого ракетного удару та вночі – 16-ї атаки ворожими БПЛА, повідомили в «Укренерго». Основною ціллю РФ знову були електростанції та об’єкти високовольтної мережі у східних, західних і південних регіонах України.

За даними НЕК, найбільш складна ситуація наразі на Харківщині, там тривають аварійні відключення. Мережеві обмеження через атаку діють на Хмельниччині, а також зберігаються на Одещині та Київщині.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив про влучання в тепло- та гідрогенерацію, а також високовольтну інфраструктуру в шести областях України. За його словами, найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській і Хмельницькій областях.

Приблизно о 13:17 по всій території України знову оголошувалася повітряна тривога. «Беларуські Гаюн» повідомив, що у Білорусі злетіли літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 ВКС РФ і три МіГи 31К, які є носіями ракет «Кинджал».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні