Категорія
Новини
Дата

Росія знову атакувала Київ. Під ударом опинилися два об‘єкти критичної інфраструктури (Оновлюється)

У вівторок, 18 жовтня, зранку в Києві знову прогриміли вибухи. За інформацією мера столиці Віталія Кличка, внаслідок обстрілу пошкоджено два об‘єкти критичної інфраструктури.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Спершу Кличко доповідав про влучення в один об‘єкт критичної інфраструктури у Деснянському районі.
  • За даними заступника голови ОП Кирила Тимошенка, попередньо, зафіксовано три «прильоти» в об‘єкт енергозабезпечення на Лівому березі міста.
  • У Броварах поблизу столиці працюють засоби протиповітряної оборони, пише міський голова Броварів Ігор Сапожко.
  • Оновлено о 10:00. Енергетична компанія Yasno повідомила, що внаслідок обстрілу Києва відбулось аварійне відключення електропостачання на лівому березі. У компанії планують пізніше оприлюднити оновлення інформації про наслідки та про можливі стабілізуючі відключення.
  • Оновлено об 11:05. У КМДА повідомляють, що через відсутність напруги на жилову масиві Троєщина змінено рух низки трамвайних та тролейбусних маршрутів.
  • Оновлено об 11:35. У Києві, в результаті ракетних обстрілів пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Наразі частково обмежене надання послуг електро- та водопостачання в багатьох будинках на лівому березі столиці. В деяких будинках можливе пониження тиску в водопровідній мережі, зміна кольору та прозорості води.
  • Кличко закликав всіх киян максимально економити електроенергію, а мешканцям, у яких понижений тиск у водопровідній мережі – максимально економно витрачати воду.
  • «Міські служби роблять усе можливе, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію та повернути киянам життєво необхідні послуги», – додав міський голова столиці.
  • Оновлено об 11:40. У компанії ДТЕК зазначили, що через обстріл був пошкоджений критичний об’єкт інфраструктури в Деснянському районі, через що є перебої в електропостачанні мешканців житлового масиву Троєщина та водоканалу, що забезпечує водопостачання Лівого берега столиці.
  • Киян просять зменшити споживання електроенергії, щоб уникнути відключень.
  • Оновлено о 12:30. Унаслідок ворожого ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури Києва, за попередніми даними, загинули двоє людей і одна поранена, повідомляє Київська міська прокуратура. Вона вже здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
  • Оновлено о 15:30. Після сьогоднішньої атаки на об’єкти критичної інфраструктури столиці на одному з них загинули троє людей, повідомляє КМДА.

Новина оновлюється

Контекст

Ранком вівторка окупанти завдали ударів по об‘єкту енергетичної інфраструктури у Дніпрі. У зв‘язку з обстрілами міста в деяких районах Дніпра може бути відсутнє електро- та водопостачання.

Також, за попередньою інформацією, є два влучення в об‘єкт енергозабезпечення в Житомирі, повідомляє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Вчора вранці Росія знову завдала ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей, повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Внаслідок атак Росії житловій, соціальній та енергетичній інфраструктурі України завдано збитків на сотні мільярдів доларів, повідомляє Офіс президента. Через ранкові обстріли 585 українських населених пунктів досі залишаються без електроенергії, зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Сьогодні Іран заявив, що не надавав Росії безпілотники для використання в Україні. Водночас міністри закордонних справ ЄС закликали до нових санкцій проти Ірану, якщо буде доведено причетність Тегерана до війни проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні