Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала енергетичну інфраструктуру України у трьох областях – Шмигаль

Вранці в понеділок, 17 жовтня, окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Він додав, що сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок цієї атаки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами очільника уряду, зафіксовано пʼять ударів дронами в Києві, внаслідок чого було пошкоджено енергетичні обʼєкти та житловий будинок.
  • «Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки», – написав Шмигаль.
  • Премʼєр додав, що всі служби працюють над усуненням наслідків обстрілів і відновленням електропостачання.
  • «Кожен регіон має план антикризового реагування. І просимо українців задля стабілізації енергосистеми так само згуртовано та свідомо підійти до заощадливого споживання електроенергії. Особливо в пікові години», – заявив він. 

Контекст

Рівно тиждень тому, 10 жовтня, Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА, окупанти застосували 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, із них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їх середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн.

Розвідка доповідала, що до Білорусі продовжують надходити іранські дрони-камікадзе Shahed-136, у російській армії їх перейменували на «Герань-2». Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначених БПЛА, до 14 жовтня планували завезти ще вісім.

Зеленський наголосив, що подібними атаками Росія хоче спровокувати хаос в Україні та знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО.

На півдні України за минулу ніч знищено 26 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. Повітряне командування «Центр» знищило дев’ять дронів-камікадзе, які було спрямовано для атаки на Київ.

Сьогодні вранці в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе. Наразі є інформація про чотири прильоти, підтверджено влучання по житловому будинку.

Минулої ночі російські окупанти атакували дронами-камікадзе Миколаїв. Були влучання в олійний термінал біля морського порту та фармакологічну компанію. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні