Категорія
Новини
Дата

Російська «Лабораторія Касперського» згортає свою діяльність у США після оголошення санкцій

1 хв читання

Російська «Лабораторія Касперського» поступово згорне свою діяльність у США з 20 липня, повідомив виробник антивірусного програмного забезпечення майже через місяць після того, як були оголошені санкції проти компанії та її керівництва, пише Reuters.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Компанія Kaspersky, яка ліквідує всі позиції в США, з 15 липня також не дозволяє споживачам купувати продукти на своєму вебсайті, посилаючись на те, що «купівля недоступна для клієнтів із США».
  • Нові обмеження уряду США на продажі програмного забезпечення «Лабораторії Касперського», які забороняють завантаження оновлень програмного забезпечення, перепродаж і ліцензування продукту, набудуть чинності 29 вересня.
  • Нові проєкти «Лабораторії Касперського» у США будуть заблоковані через 30 днів після того, як обмеження було вперше оголошено 20 червня.

Контекст

Минулого місяця міністерка торгівлі США Джина Раймондо оголосила про плани заборонити продаж антивірусного програмного забезпечення, виробленого «Лабораторією Касперського», у країні, пославшись на ризики безпеки, повʼязані з впливом Росії на цю компанію.

У червні уряд також запровадив санкції щодо вищого керівництва «Лабораторії Касперського», зокрема щодо директора з розвитку бізнесу, головного операційного директора, юридичного директора та директора з корпоративних комунікацій, пославшись на ризики кібербезпеки.

Міністерство внутрішньої безпеки США ще у 2017 році заборонило використовувати антивірусний продукт від «Лабораторії Касперського» в державних структурах. Відомство зазначало, що антивірус «Касперського» має звʼязки з російською розвідкою, а законодавство РФ дозволяє спецслужбам примушувати виробника програмного забезпечення до надання допомоги в перехопленні повідомлень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд