Категорія
Новини
Дата

Російські банки продають долар по 150 рублів. Завтра – перший робочий день після введення санкцій проти Центробанку РФ

Деталі санкцій ще не опубліковані, однак є ймовірність, що через них ЦБ Росії не зможе повною мірою підтримувати рубль валютними інтервенціями

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Найбільші російські банки в неділю підвищили свої внутрішні обмінні курси долара понад 100 рублів, євро – понад 110 руб, пише російське видання The Bell. Сбербанк у своєму додатку станом на 16:15 по Москві пропонував придбати долари за 99,49 рублів, євро – за 110,49 рублів, у ВТБ долар коштує 105 рублів, євро – 115 рублів, у Тінькофф долар – 114,8 рублів, євро – 125 рублів. Станом на 18:30 за Києвом (17:30 за Москвою) курс долара у Тінькофф складав майже 154 рублі, розповів співрозмовник Forbes серед клієнтів банку в Москві. За словами іншого користувача додатку Тінькофф, курс покупки у банку складав 85,7 руб/$, продажу — 152,3 руб/$.

Напередодні лідери ЄС, Великої Британії, Канади та США погодили новий пакет санкцій проти Росії. Він передачає, що вибрані банки (ймовірно, ті, що вже потрапили під санкції) відключать від SWIFT, активи російського центробанку заморозять, а олігархам закриють можливість отримувати «золоті» паспорти

Замороження міжнародних резервів ЦБ, які зберігаються у цінних паперах, доларах, євро та фунтах стерлінгів, унеможливить використання цієї частини для того, щоб утримувати курс рубля. Деталі санкцій поки що не опубліковано. Якщо ЄС, США та Велика Британія дійсно заморозять активи ЦБ РФ у своїх валютах, вказує The Bell, російський регулятор втратить доступ до близько 60% своїх резервів, що еквівалентно $340 млрд. Решта номінована у фізичному золоті, що зберігається в Росії, та китайському юані.

Напередодні нападу на Україну курс долара в Росії становив близько 79 рублів, євро – близько 90 рублів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні