Категорія
Новини
Дата

Російські експортери зерна скаржаться на проблеми з валютними операціями

1 хв читання

Експортери російського зерна починають стикатися з проблемами, повʼязаними зі змінами умов їхньої роботи, зокрема, із труднощами в отриманні валютної виручки. Союз експортерів зерна звернувся з листом до Банку Росії, в якому інформує про проблеми, пише Інтерфакс.

Ключові факти

  • Повідомляючи про труднощі в отриманні валютної виручки, Союз зазначає, що «багато іноземних банків не відправляють кошти навіть у банки, які офіційно не підпали під санкції». 
  • Експортери зазнають збитків від курсової різниці при погашенні валютних кредитів внаслідок введення обовʼязкового продажу 80% валютної виручки.
  • У експортерів також зʼявилися серйозні обмеження щодо логістики, страхування та оплати зерна. 
  • Союз експортерів зерна звернувся до центробанку РФ з проханням вжити конкретних заходів, щоб допомогти експортерам мінімізувати фінансові втрати і не допустити призупинення поставок зерна.

Контекст

Наприкінці лютого через різке падіння курсу рубля російських експортерів зобовʼязали продавати 80% валютних надходжень у межах усіх зовнішньоторговельних договорів. Крім того, центробанк країни-агресора підняв ключову ставку до 20%, щоб запобігти прискоренню інфляції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні