Категорія
Новини
Дата

ЄС та Велика Британія вперше вводять санкції проти Путіна

Європейський Союз та Велика Британія запроваджують санкції проти президента країни-агресора Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ЄС включив до списку санкцій президента РФ Путіна і главу МЗС Лаврова. «Це остаточний результат обговорення», – сказав верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.
  • До списку санкцій також потрапили 26 осіб, які не є членами уряду або депутатами, не входять до політичних інститутів.
  • ЄС не запроваджує обмеження «проти росіян, багато з яких не підтримують військових дій», сказав Боррель. «Ми проводимо різницю між Кремлем і Росією. Путін – це не громадяни Росії», – наголосив він.
  • Велика Британія також запроваджує санкції проти Путіна та Лаврова, повідомив прем'єр Борис Джонсон. Крім того, він закликав лідерів країн НАТО вжити негайних заходів щодо SWIFT, щоб «завдати максимального болю» президенту Путіну та його режиму.

Контекст

Президент країни-агресора Володимир Путін розпочав так звану спеціальну військову операцію в Україні. Збройні сили Росії атакували військову інфраструктуру, аеродроми та цивільні об'єкти по всій Україні. Президент Володимир Зеленський запровадив воєнний стан. Ідуть запеклі бої, зокрема, за столицю. Хроніка подій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні