Категорія
Новини
Дата

Росію та Білорусь виключили з Міжнародного союзу залізниць

Російська та Білоруська залізниці відсторонені від участі в Міжнародному союзі залізниць (UIC). Про це повідомляє Мінінфраструктури України.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мінінфраструктури 2 березня звернулося до 11 найвпливовіших організацій світу у сфері авіаційного, морського, залізничного транспорту, а також будівництва та туризму через напад Росії, йдеться у повідомленні.
  • Російська та Білоруська залізниці відсторонені від участі в UIC до повернення мирної ситуації в Україні.
  • UIC слідкує за ситуацією та висловлює солідарність з Українською залізницею у складні для країни часи, повідомили в організації.

 Контекст

Міжнародний союз залізниць (Union internationale des chemins de fer) – всесвітня асоціація торговельно-економічного співробітництва між основними субʼєктами міжнародного залізничного сектора. Союз заснований у 1922 році, штаб-квартира знаходиться у Парижі, членами UIC є 204 організації.

24 лютого Росія напала на Україну. Велика кількість світових компаній та міжнародних організацій відмовились та продовжують відмовлятися від співпраці з країною-агресором. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні