Категорія
Новини
Дата

Росіяни зі списку Forbes втратили за день понад $8 млрд на обвалі індексу Мосбіржі

Російські мільярдери за день 21 лютого втратили понад $8 млрд. Найбільше – акціонер «Лукойлу» Вагіт Алекперов, пише російський Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Росіяни зі списку Forbes 21 лютого на 15:00 (за Києвом) загалом втратили $8,339 млрд на тлі обвалу російських індексів та котирувань російських компаній, свідчать дані Forbes Real Time.
  • Лідерами з падіння оцінок статків стали найбільший акціонер «Лукойлу» Вагіт Алекперов (-$946 млн) та співвласники «Новатека» Леонід Міхельсон (-$927 млн) та Геннадій Тимченко (-$906 млн).
  • Обвал котирувань позбавив бенефіціара НЛМК Володимира Лісіна $645 млн, співвласника «Норнікеля» Володимира Потаніна – $751 млн, президента «Сєвєрсталі» Олексія Мордашова – $556 млн, найбільший акціонер ММК Віктор Рашніков втратив $298 млн.
  • Оцінки статків Сергія Гордєєва, співвласника девелопера ПІК, впала на $463 млн, Олега Дерипаски, співвласника EN+, – на $317 млн, банкіра Олега Тінькова – на $277 млн та бенефіціара виробника добрив «Акрон» В'ячеслава Кантора – на $529 млн.

Контекст

Статки російських мільярдерів впали слідом за індексами та валютою: індекс Мосбіржі опустився майже на 10%, до 3125 п. п, курс долара піднявся до 78,17 рубля, євро – 88,86 рубля. Обвал відбувається на тлі новин про загострення ситуації на окупованому Донбасі, а також засідання Радбезу РФ, який висловився за визнання незалежності ОРДЛО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні