Категорія
Новини
Дата

Розробник Angry Birds отримав пропозицію щодо купівлі за $810 млн

Playtika Holding Corp. запропонувала купити Rovio Entertainment Oyj, виробника мобільних ігор Angry Birds, в рамках угоди, що оцінює фінську компанію приблизно в €750 млн ($810 млн), пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Playtika, розробник безкоштовних мобільних ігор, таких як Bingo Blitz, заявила, що пропонує €9,05 за акцію готівкою для компанії з Фінляндії. Хоча жодних попередніх пропозицій не публікувалося, ізраїльська компанія Playtika заявила, що 16 листопада вона запропонувала купити Rovio за ціною €8,50 за акцію.
  • Акції Rovio зросли на 34% – до €7,60 – о 10:05 у Гельсінкі. Пропозиція, що ні до чого не зобовʼязувала, була на 60% вищою за ринкову вартість Rovio на момент закриття торгів у четвер.
  • У Playtika заявили, що між компаніями немає угоди. У Rovio повідомили, що ця пропозиція раніше не розглядалася радою директорів. Компанія не веде жодних переговорів із Playtika, але планує оцінити пропозицію, перш ніж вирішити, як діяти далі.

Контекст

Знаменита франшиза Rovio Angry Birds, вперше випущена в магазинах додатків у 2009 році, забезпечує понад 80% валових замовлень фінської компанії. Це була перша мобільна гра, яка досягла 1 млрд завантажень, і Rovio стала публічною у 2017 році завдяки своєму успіху.

Перші місяці перебування компанії на фондовій біржі відзначилися різким спадом після того, як її фінансова звітність розчарувала акціонерів.

Залежність Rovio від бренду Angry Birds стурбувала інвесторів, і компанія прагнула вийти на інші бренди та типи ігор. Тепер розробник планує 10 нових ігор і придбав дрібніших конкурентів та ігрові студії.

Пропозиція для Rovio є черговою ознакою консолідації у цьому секторі: так, Microsoft хоче купити Activision Blizzard за $69 млрд, а Sony Interactive Entertainment купує автора відеогри Halo Bungie Inc в угоді на $3,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні