Категорія
Новини
Дата

Рубль упав до більш ніж двомісячного мінімуму на тлі курської операції ЗСУ

1 хв читання

Вторгнення на територію Росії вдарило по рублю, зокрема, з кінця минулого тижня російська валюта втратила 4% своєї доларової вартості й торгується за 90,6 руб./$, пише Financial Times

Операція у Курській області стала першим з часів Другої світової війни випадком, коли іноземна армія вдерлася на територію РФ. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Наразі рубль торгується на рівні 90,6 за долар США. Це найнижчий показник із кінця травня.
Рубль упав до більш ніж двомісячного мінімуму на тлі курської операції ЗСУ /Фото 1

Інфографіка: FT

Контекст

Збройні сили України 6 серпня перейшли кордон із Росією та здійснили наступ у Курській області. Президент України Володимир Зеленський у суботу, 10 серпня, ввечері порушив тишу і повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів йому «про ситуацію на фронті та про наші дії щодо витискання війни на територію агресора».

За даними Інституту вивчення війни (ISW), наступ українських військових у Курській області «дозволив Силам оборони хоча б тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту й продовжити протистояння на всій території воєнних дій». Зазначається, що «українська операція в Курській області змусила Кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби в сектор, де українські війська розпочали атаку».

За словами виконувача обов’язків губернатора Курської області РФ Олексія Смірнова, 28 населених пунктів області перебувають під контролем ЗСУ. У Росії заявили, що евакуювали понад 133 000 людей із прикордонних районів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд