Категорія
Новини
Дата

Санкції ЄС проти Росії за війну в Україні. Деталі

ЄС повідомив деталі нових санкцій, погоджених блоком у зв’язку з початком Росією масштабної агресії проти України

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

«Затверджений сьогодні ввечері пакет санкцій зачепить 70% російського банківського ринку, а також найважливіші державні компанії, у тому числі у військовому секторі, – повідомила на пресконференції після зустрічі лідерів президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Санкції, за її словами, збільшать витрати Росії по займах, призведуть до прискорення інфляції і поступово підриватимуть промисловість.

Санкції проти енергетичного сектора, за її словами, ускладнять для Росії оновлення нафтопереробного обладнання і заводів.

Повністю забороняється продаж російським компаніям літаків, деталей та авіаційного обладнання. «Три чверті нинішнього комерційного аерофлоту Росії – це літаки, побудовані в США, ЄС і Канаді, і тому дуже залежать від цього», – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

ЄС обмежує доступ РФ до новітніх технологій, важливих для модернізації та розвитку, таких як напівпровідники та інші передові технології. 

Санкції проти російських еліт не дадуть їм можливість зберігати свої активи у Європі.

Щодо візової політики, російські дипломати і бізнесмени втратять привілейовану можливість в’їзду до країн ЄС.

Контекст 

24 лютого США запровадили санкції проти російських банків, які разом мають понад трильйон капіталу, зокрема проти другого за величиною в РФ держбанку ВТБ. Обмежується здатність РФ та уряду проводити операції з доларами та євро. Джо Байден вважає санкції фундаментальними і пропонує оцінити ефект за місяць. Вони припинять здатність фінансувати й збільшувати російське військо. 

Оперативно всі новини про війну в Україні читайте у нашій хроніці: Хроніка війни. Путін оголосив про початок «військової операції в Україні», Зеленський ввів воєнний стан

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні