Категорія
Новини
Дата

САП підтвердила, що в Італії за її запитом арештували замок бізнесмена російського походження

1 хв читання

Фінансова гвардія Флоренції в Італії наклала арешт на майно бізнесмена російського походження у справі щодо завдання понад $60 млн збитків ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», повідомляють НАБУ та САП. Напередодні італійські ЗМІ писали, що йдеться про активи Олексія Федоричева.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Арешт накладено на виконання запиту Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України про міжнародну правову допомогу.
  • За рішенням компетентних органів Італії арештовано замок вартістю €41 млн у Флоренції, що є речовим доказом у справі щодо завдання понад $60 млн збитків ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».
  • НАБУ стверджує, що бізнесмен є фігурантом у цій справі. Серед арештованого майна, окрім старовинного замку, також статутний капітал фірми.

Контекст

Федоричев є уродженцем російського міста Красногорськ, він є громадянином Угорщини і проживає у Монако. У 2018 році НАБУ оголосило його в розшук. У 2020-му президент України Володимир Зеленський указом №184/2020 затвердив рішення РНБО про виключення Федоричева з санкційного списку.

Слідчі стверджують, що протягом липня–жовтня 2014 року посадовці державної зернової корпорації організували укладення та виконання зовнішньоекономічних контрактів щодо продажу зернової продукції ПАТ «ДПЗКУ» за заниженими цінами підконтрольним підприємствам.

За версією слідства, зерно, що належало державній компанії, через низку суб’єктів господарювання на умовах післяплати було поставлено в Саудівську Аравію, але кошти за поставлене зерно так і не були сплачені. 

Внаслідок цього державна корпорація зазнала збитків на суму понад $60 млн. Слідчі встановили, що саме за частину цих коштів і було придбано замок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд