Категорія
Новини
Дата

Сбербанк починає роботу в окупованому Криму. Раніше його стримувала загроза санкцій

1 хв читання

Російський Сбербанк відкриє відділення в окупованому Криму. Перші банкомати вже встановлені на півострові, також сформовано команду, пише «Интерфакс».

Ключові факти

  • Поступово протягом 2023 року відкриватимуться офіси банку, перші з них у найбільших містах почнуть працювати у першому півріччі, заявили в установі. 
  • Цю інформацію також підтвердив так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв. За словами ставленика Кремля, зараз відбувається підбір місця для офісу банку.
  • «Не секрет, що раніше для того, щоб оформити ту ж банківську картку, доводилося їхати до найближчого офісу, який знаходиться в Тамані – першому населеному пункті за Кримським мостом», – сказав Развожаєв.

Контекст

Сбербанк не працював в окупованому Криму через загрозу санкцій після анексії півострова Росією. До 2014 року на території півострова діяла дочірня українська структура Сбербанку. 

При цьому використовувати карти Сбербанку в Криму для оплати покупок можна було, проблеми виникали лише при знятті готівки. 

Очевидно Сбербанк вирішив розпочати роботу в Криму після того, як потрапив під блокувальні санкції Заходу. У березні президент РФ Путін заявив, що російські компанії та банки зможуть працювати в Криму, оскільки їм тепер нема чого боятися.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні