Вʼячеслав Богуслаєв /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

СБУ передала до суду справу експрезидента «Мотор Січ» Богуслаєва. Арештовано активів на 12 млрд грн

Вʼячеслав Богуслаєв Фото Getty Images

Служба безпеки та Офіс генпрокурора завершили розслідування і передали до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ «Мотор Січ» і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на агресора. Про це повідомила пресслужба СБУ. Йдеться про справу Вʼячеслава Богуслаєва. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними слідства, керівництво заводу «Мотор Січ» у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.
  • Підозрюваним загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.
  • У цій справі арештовано все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд грн.
  • Йдеться про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном.

Контекст

Колишнього президента «Мотор Січ» Богуслаєва затримала контррозвідка СБУ у жовтні минулого року.

Слідство заявляє, що посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії. Слідчі СБУ повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На все майно президента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора, накладено арешт. У ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор-Банк».

28 березня СБУ оголосило нову підозру Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони у квітні 2022 року.

У березні Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити його до списку обміну з Росією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні