Вʼячеслав Богуслаєв /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

СБУ передала до суду справу експрезидента «Мотор Січ» Богуслаєва. Арештовано активів на 12 млрд грн

1 хв читання

Вʼячеслав Богуслаєв Фото Getty Images

Служба безпеки та Офіс генпрокурора завершили розслідування і передали до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ «Мотор Січ» і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на агресора. Про це повідомила пресслужба СБУ. Йдеться про справу Вʼячеслава Богуслаєва. 

Ключові факти

  • За даними слідства, керівництво заводу «Мотор Січ» у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.
  • Підозрюваним загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.
  • У цій справі арештовано все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд грн.
  • Йдеться про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом і оформили на своїх родичів за кордоном.

Контекст

Колишнього президента «Мотор Січ» Богуслаєва затримала контррозвідка СБУ у жовтні минулого року.

Слідство заявляє, що посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії. Слідчі СБУ повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На все майно президента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора, накладено арешт. У ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор-Банк».

28 березня СБУ оголосило нову підозру Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони у квітні 2022 року.

У березні Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити його до списку обміну з Росією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні