Богуслаєв попросив включити його до списку обміну з Росією /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Богуслаєв попросив включити його до списку обміну з Росією

Getty Images

Експрезидент «Мотор Січі» Вʼячеслав Богуслаєв написав заяву, в якій попросив включити її до списку обміну з Росією, пише проєкт «Схеми». Дата направлення заяви – 20 березня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Прошу додати мене до списку на обмін із Російською Федерацією», – пише Богуслаєв у заяві до Офісу президента, яку оприлюднив проєкт.
  • У документі стоїть його підпис з приміткою: «Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи».
Богуслаєв попросив включити його до списку обміну з Росією /Фото 1

Фото: Схеми, Радіо Свобода

  • Водночас у супровідному листі його адвоката вказана дата направлення заяви – 20 березня 2023 року.
  • «Україна й надалі застосовуватиме всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених і цивільних осіб, які незаконно утримуються державою-агресором. Але щодо конкретних кейсів і прізвищ ми можемо коментувати це тільки за результатами», – повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

Контекст

Богуслаєва затримано контррозвідкою СБУ у жовтні минулого року. За даними слідства, керівництво заводу «Мотор Січ» у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ.

Слідство заявляє, що посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії. Слідчі Служби безпеки повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На все майно президента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва, який підозрюється в роботі на агресора, накладено арешт. У ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник «Мотор Січі» є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор-Банк».

28 березня СБУ оголосило нову підозру президенту корпорації «Мотор Січ» Вʼячеславу Богуслаєву – в блокуванні постачання бойового гелікоптера для ГУР Міноборони у квітні 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні