Біткоїн досяг $40 000 вперше з минулого року /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною
Категорія
Новини
Дата

Біткоїн досяг $40 000 вперше з минулого року

Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Біткоїн вперше цього року подолав позначку $40 000 на тлі очікування зниження відсоткових ставок у США і через наближення запуску біткоїн-ETF, пише Reuters.

Ключові факти

  • У понеділок, 4 грудня, найбільша у світі криптовалюта досягла позначки в $41 522, що є найвищим показником з квітня 2022 року. Ймовірно, біткоїн позбувся паніки, яка панувала на крипторинках після краху FTX та інших невдач криптобізнесу в 2022-му.
Біткоїн досяг $40 000 вперше з минулого року /Фото 1

Інфографіка: Reuters

  • Біткоїн-інвестор Microstrategy минулого тижня повідомив, що в листопаді купив додатково біткоїни на $593 млн.
  • Тим часом, ризикованіші інвестиції та інші активи, чутливі до процентних ставок, такі як золото, також суттєво зросли за останні кілька тижнів, оскільки ринки роблять ставку на те, що Федеральна резервна система США закінчила підвищувати ставки і почне знижувати їх.
  • Ether, монета, повʼязана з мережею блокчейнів Ethereum, у понеділок також досягла максимуму за півтора роки, досягнувши $2253.

Контекст

Спотовий біткоїн-ETF може надати раніше настороженим інвесторам доступ до криптовалюти через фондовий ринок, відкриваючи нову хвилю капіталу у сектор.

Наразі і біткоїн, і Ether залишаються значно нижчими за свої рекордні максимуми 2021 року, які перевищували $60 000 і $4000 відповідно.

Раніше Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) вже дозволила створення ETF, які володіють фʼючерсами на біткоїни та етеріум. Але загалом комісія посилила заходи щодо боротьби з криптовалютою після торішнього краху ринку та таких подій, як банкрутство біржі FTX, співзасновник якої Сем Бенкман-Фрід постає перед судом за шахрайство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні