Категорія
Новини
Дата

Сервіси для водіїв у «Дії». Федоров анонсував розмитнення та перереєстрацію авто у кілька кліків

Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у застосунку «Дія» пʼять нових сервісів, зокрема, розмитнення та перереєстрацію автомобілів. Про це повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «П’ять нових сервісів, які запустимо в «Дії». Серед них – довгоочікувані сервіси для водіїв: розмитнення та перереєстрація авто в кілька кліків», – сказав віцепремʼєр.
  • Федоров вважає, що вони матимуть «потужний антикорупційний ефект і зекономлять купу часу для громадян».
  • Також, за його словами, у роботі документи про освіту, зміна місця проживання та відшкодування вкладникам збанкрутілих банків.

Контекст

Через розмитнення автівок рівень корупції на митниці становить від $50 млн до $150 млн на рік, пише LIGA.net з посиланням на Мінцифри. Цифровізація здатна усунути людський фактор із процесу й унеможливити корупційні схеми та хабарі на митниці, кажуть в Мінцифри.

Понад 1 млн українців щорічно купують чи продають авто. Після запуску нового сервісу в «Дії» зробити це можна буде в кілька кліків за допомогою QR-коду. Продавець і покупець зможуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні