Категорія
Новини
Дата

Вкладники збанкрутілих банків зможуть отримати відшкодування через «Дію». Мінцифри анонсувало нову послугу

1 хв читання

Команди Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і Міністерства цифрової трансформації працюють над новою послугою в «Дії»: вкладники збанкрутілих банків зможуть подати заяву на відшкодування вкладу у кілька кліків, йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Ключові факти

  • Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут підписали меморандум про співпрацю. 
  • Незабаром українці зможуть через «Дію» подати заяву про відшкодування вкладів, перевірити, яку суму їм мають виплатити, і отримати кошти на вже наявний або новий рахунок «єПідтримка» в одному з банків-агентів Фонду, йдеться у повідомленні Мінцифри.
  • Як зазначив Федоров, один із сервісів, який наразі в роботі команди Мінцифри, – відшкодування коштів вкладникам збанкрутілих банків. «Сьогодні це 1,4 млн рахунків українців на суму близько 3,2 млрд грн. Співпраця з Фондом гарантування вкладів дасть змогу українцям повернути свої кошти у кілька кліків. Зробити це без паперів і походів до банку», – наголосив Федоров.

Контекст

Вклади фізичних осіб і фізичних осіб-підприємців, в усіх банках України під захистом Фонду гарантування вкладів. Якщо якийсь із банків збанкрутів, вкладники отримують гарантоване їм відшкодування у сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків.

У квітні минулого року Верховна Рада прийняла закон, який гарантує українцям 100% відшкодування всіх вкладів під час воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення. Після цього гарантована сума за вкладами становитиме 600 тис. грн для одного вкладника в одному банку.

За словами голови ФГВФО Світлани Рекрут, за весь час існування Фонд виплатив українцям понад 103 млрд грн відшкодування, із яких 7,6 млрд грн – уже за період повномасштабного вторгнення РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні