Категорія
Новини
Дата

Вкладники збанкрутілих банків зможуть отримати відшкодування через «Дію». Мінцифри анонсувало нову послугу

Команди Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і Міністерства цифрової трансформації працюють над новою послугою в «Дії»: вкладники збанкрутілих банків зможуть подати заяву на відшкодування вкладу у кілька кліків, йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут підписали меморандум про співпрацю. 
  • Незабаром українці зможуть через «Дію» подати заяву про відшкодування вкладів, перевірити, яку суму їм мають виплатити, і отримати кошти на вже наявний або новий рахунок «єПідтримка» в одному з банків-агентів Фонду, йдеться у повідомленні Мінцифри.
  • Як зазначив Федоров, один із сервісів, який наразі в роботі команди Мінцифри, – відшкодування коштів вкладникам збанкрутілих банків. «Сьогодні це 1,4 млн рахунків українців на суму близько 3,2 млрд грн. Співпраця з Фондом гарантування вкладів дасть змогу українцям повернути свої кошти у кілька кліків. Зробити це без паперів і походів до банку», – наголосив Федоров.

Контекст

Вклади фізичних осіб і фізичних осіб-підприємців, в усіх банках України під захистом Фонду гарантування вкладів. Якщо якийсь із банків збанкрутів, вкладники отримують гарантоване їм відшкодування у сумі повного розміру вкладу та нарахованих відсотків.

У квітні минулого року Верховна Рада прийняла закон, який гарантує українцям 100% відшкодування всіх вкладів під час воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення. Після цього гарантована сума за вкладами становитиме 600 тис. грн для одного вкладника в одному банку.

За словами голови ФГВФО Світлани Рекрут, за весь час існування Фонд виплатив українцям понад 103 млрд грн відшкодування, із яких 7,6 млрд грн – уже за період повномасштабного вторгнення РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні