Шеріл Сендберг залишає раду директорів Meta. Колишня «права рука» Цукерберга розриває звʼязки із компанією /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Шеріл Сендберг залишає раду директорів Meta. Колишня «права рука» Цукерберга розриває звʼязки із компанією

Getty Images

Колишній головний операційний директор Meta Шеріл Сендберг після 12 років перебування у раді директорів материнської компанії Facebook та Instagram вирішила із неї піти у травні, про це вона написала у соцмережах. Запланований вихід розірве її звʼязки з гігантом соціальних мереж, який вона допомогла створити.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сендберг нагадала, що після того, як залишила посаду головного операційного директора, вона залишилася в раді директорів, щоб ʼдопомогти забезпечити успішний перехід». 
  • Бізнес Meta був «сильним і мав хороші перспективи на майбутнє, тому здається, що зараз саме час піти», додала вона.
  • Сендберг вирішила не балотуватиметься на переобрання до ради директорів Meta у травні, проте, заявила, що залишиться радником Meta.
  • Марк Цукерберг, виконавчий директор Meta, під постом подякував Сендберг за «видатний внесок, який вона зробила в компанію та спільноту протягом багатьох років».

Контекст

Сендберг пішла з посади головного операційного директора Meta у червні 2022 року після 14 років роботи в компанії, що стало шокуючим виходом, який коштував Цукербергу одного з його найближчих помічників.

54-річна Сендберг була одним із перших керівників Facebook, допомагаючи перетворити його зі стартапу без доходів на гіганта цифрової реклами. Вона стала однією з найвидатніших жінок Кремнієвої долини і позиціонувала себе як захисник прав жінок на робочому місці.

Сендберг, переконана демократка, спровокувала спекуляції про можливий вступ у політику, коли вона покинула посаду Meta у 2022-му. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні