Шеріл Сендберг залишає раду директорів Meta. Колишня «права рука» Цукерберга розриває звʼязки із компанією /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Шеріл Сендберг залишає раду директорів Meta. Колишня «права рука» Цукерберга розриває звʼязки із компанією

1 хв читання

Getty Images

Колишній головний операційний директор Meta Шеріл Сендберг після 12 років перебування у раді директорів материнської компанії Facebook та Instagram вирішила із неї піти у травні, про це вона написала у соцмережах. Запланований вихід розірве її звʼязки з гігантом соціальних мереж, який вона допомогла створити.

Ключові факти

  • Сендберг нагадала, що після того, як залишила посаду головного операційного директора, вона залишилася в раді директорів, щоб ʼдопомогти забезпечити успішний перехід». 
  • Бізнес Meta був «сильним і мав хороші перспективи на майбутнє, тому здається, що зараз саме час піти», додала вона.
  • Сендберг вирішила не балотуватиметься на переобрання до ради директорів Meta у травні, проте, заявила, що залишиться радником Meta.
  • Марк Цукерберг, виконавчий директор Meta, під постом подякував Сендберг за «видатний внесок, який вона зробила в компанію та спільноту протягом багатьох років».

Контекст

Сендберг пішла з посади головного операційного директора Meta у червні 2022 року після 14 років роботи в компанії, що стало шокуючим виходом, який коштував Цукербергу одного з його найближчих помічників.

54-річна Сендберг була одним із перших керівників Facebook, допомагаючи перетворити його зі стартапу без доходів на гіганта цифрової реклами. Вона стала однією з найвидатніших жінок Кремнієвої долини і позиціонувала себе як захисник прав жінок на робочому місці.

Сендберг, переконана демократка, спровокувала спекуляції про можливий вступ у політику, коли вона покинула посаду Meta у 2022-му. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні