Марк Цукерберг уперше за майже два роки продав акції Meta на понад $400 млн /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Марк Цукерберг уперше за майже два роки продав акції Meta на понад $400 млн

Getty Images

За останні два місяці 2023-го засновник Meta Марк Цукерберг продав акції компанії на $428 млн після дворічної перерви, пише Bloomberg. У минулому році ціна акцій Meta зросла на 194% після того, як у 2022-му досягла семирічного мінімуму.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Генеральний директор Meta продавав акції кожну сесію листопада та грудня. Відповідно до звіту регулюючих органів, генеральний директор Meta продавав акції кожного торгового дня з 1 листопада до кінця року, реалізувавши майже 1,28 млн акцій приблизно на $428 млн.
  • У середньому кожен продаж склав $10,4 млн, причому найбільша угода відбулася 28 грудня – $17,1 млн.
Марк Цукерберг уперше за майже два роки продав акції Meta на понад $400 млн /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • До цього Цукерберг не продавав акції Meta з листопада 2021 року.
  • Акції Meta перевершили акції всіх інших великих технологічних гігантів, крім Nvidia Corp., минулого року і зараз близькі до рекордного максимуму вересня 2021 року.

Контекст

За даними Forbes, для Цукерберга і його дітища 2022-й виявився особливо складним: обвал акцій, падіння доходів і масові скорочення в четвертому кварталі. Та в 2023 році удача знову усміхнулася підприємцю, і анонсований ним «рік ефективності» приніс йому $75 млрд. Акції Meta, материнської компанії Facebook, виросли на 178% від початку року до 15 грудня. Схоже, це може бути поки що найкращий рік в історії компанії.

39-річний Цукерберг володіє близько 13% акцій Meta, а його власний капітал становить близько $125 млрд, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, що робить його сьомим у рейтингу найбагатших людей у світі.

За даними агентства, Марк Беніофф, колега Цукерберга у світі технологій, також продавав акції Salesforce Inc. майже щодня в другій половині 2023 року. За цей період співзасновник реалізував акцій на суму понад $475 млн, продаючи приблизно 15 000 акцій – близько $3 млн – щодня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні