Категорія
Новини
Дата

Шеріл Сендберг залишає посаду виконавчого директора Meta. «Права рука» Цукерберга йде з компанії після 14 років роботи

Головний виконавчий директор компанії Meta (раніше Facebook) Шеріл Сендберг звільняється з посади, яку вона обіймала 14 років. Після заяви Сендберг акції Meta впали на 2,58% – до $188,64 за штуку.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В інтервʼю Bloomberg Сендберг заявила, що планує більше часу приділити філантропічній діяльності та роботі створеного нею фонду.
  • Цукерберг у коментарях до допису Сендберг у Facebook подякував їй за те, що вона «навчила його, як управляти компанією», а також за всю її допомогу для його родини і нього особисто.
  • Місце Сендберг займе директор із розвитку Хавʼєр Оліван.

Контекст

52-річну Сендберг називали «правою рукою» засновника Facebook Марка Цукерберга. Вона була однією з тих, хто перетворив стартап на одну з найбільших у світі компаній за капіталізацією.

Раніше раду директорів Meta залишив Пітер Тіль. Мільярдер, який підтримує кандидатів із команди експрезидента Дональда Трампа, візьме участь у проміжних виборах у листопаді. Відомо, що Тіль був незадоволений падінням прибутків компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні