Категорія
Новини
Дата

ШІ-стартап ElevenLabs, що перетворює текст на аудіо, залучив $19 млн. Оцінка – близько $100 млн

Стартап ElevenLabs, чия технологія перетворює текст на аудіозапис, залучив $19 млн інвестицій від низки венчурних фондів та бізнес-ангелів, пише Business Insider. Вартість компанії оцінюється приблизно в $100 млн.

Ключові факти

  • ElevenLabs – сервіс, який дозволяє будь-кому створити аудіокнигу за лічені хвилини завдяки моделі штучного інтелекту з розпізнавання мови. 
  • Наразі голос можна синтезувати англійською, німецькою, польською, іспанською, італійською, французькою, португальською мовою та хінді.
  • Компанія планує використовувати залучені інвестиції для проведення досліджень голосового ШІ та запуску нових продуктів. 
  • Раунд фінансування серії A на суму $19 млн очолили колишній CEO GitHub Нат Фрідман, екскерівник ШІ-відділу в Y Combinator Даніель Гросс та компанія Andreessen Horowitz. До участі в раунді також приєдналися Credo Ventures, Concept Ventures, одна з найбільших бібліотек з аудіокнигами Storytel, і платформа для створення контенту TheSoul Publishing.
  • Серед ангельських інвесторів, які взяли участь у раунді, – співзасновник Instagram Майк Крігер, співзасновник Oculus VR Брендан Ірайб, співзасновник Deepmind і Inflection Мустафа Сулейман, співзасновник Perplexity AI Аравінд Срінівас, засновник Vercel Гільєрмо Раух, засновник OʼReilly Media Тім ОʼРейлі, Creator Ventures та SV Angel.
  • За даними Business Insider, вартість компанії оцінюється в близько $100 млн. 

Контекст 

Лабораторія досліджень голосових технологій ElevenLabs зі штаб-квартирою в Нью-Йорку заснована в 2022 році інженером з Google Пьотром Карваткою та стратегом впровадження в компанії-розробника програмного забезпечення Palantir Маті Станішевським. 

Мета стартапу – зробити згенеровані штучним інтелектом аудіозаписи майже ідентичними до людського голосу та подолати мовні бар’єри для споживачів контенту. 

З початку 2023 року ElevenLabs вже залучив понад 1 млн зареєстрованих користувачів. Технологія викликала інтерес в авторів аудіокниги та акторів до озвучування персонажів відеоігор, а також у розробників першого у світі ШІ-радіо, Super Hi-Fi. 

У ElevenLabs є три пакети підписки. При безоплатному користуванні можна створити до трьох власних голосів та перетворити до 10 000 символів тексту на голос на місяць. За $5 на місяць користувач може синтезувати до десяти власних голосів, перетворюючи до 30 000 символів на місяць з можливістю клонувати голос. У пакеті за $22 автори зможуть перетворити до 100 000 символів на місяць, створивши до 30 голосів. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні