Категорія
Новини
Дата

ШІ-стартап Figure зі створення роботів-гуманоїдів веде переговори про фінансування з Microsoft та OpenAI

Стартап Figure, який хоче створювати роботів-гуманоїдів загального призначення, веде переговори про залучення до $500 млн у межах раунду фінансування на чолі з Microsoft Corp. та OpenAI, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Стартап шукає додаткових інвесторів для угоди, повідомило джерело. В одному з обговорюваних сценаріїв Microsoft інвестує близько $95 млн, а OpenAI – $5 млн.
  • За словами джерела, угода може дати Figure попередню оцінку $1,9 млрд, цей показник не включає залучене фінансування. Оцінка Figure після одержання грошей може бути значно вищою залежно від залученої суми.
  • Раунд фінансування ще не завершено, і суми інвестицій можуть змінитися.

Контекст

Заснована в Саннівейлі, штат Каліфорнія, компанія Figure розробляє роботів-гуманоїдів загального призначення, які можуть працювати в різних умовах і виконувати безліч завдань у різних секторах – від складів до роздрібної торгівлі. Раніше компанія повідомила, що веде переговори з ритейлерами щодо можливостей комерціалізації.

Figure сподівається, що її робот під назвою Figure 01 зможе виконувати небезпечну роботу, непридатну для людей, і що її технологія допоможе зменшити нестачу робочої сили.

У травні минулого року стартап залучив $70 млн у раунді фінансування під керівництвом Parkway Venture Capital. Тоді генеральний директор Бретт Адкок сказав, що сподівається, що компанія стане однією з перших, які виведуть на ринок гуманоїда, який може бути корисним і займатися комерційною діяльністю.

Індустрія штучного інтелекту-робототехніки останнім часом дуже завантажена. Раніше цього місяця норвезький стартап у галузі штучного інтелекту 1X Technologies AS, що підтримується OpenAI, залучив $100 млн. Компанія Sanctuary AI з Ванкувера також розробляє робота-гуманоїда на імʼя Фенікс. Ілон Маск раніше заявляв, що Tesla Inc. працює над роботом під назвою Optimus.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні